Szombatig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre

Február 15. éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése január végén jelent meg: a felvételi eljárás rendjének megfelelően a felsőoktatási intézmények a december 19-én kiadott tájékoztatóban közölt adatok egy részét módosították, és új képzéseket is meghirdettek.

A felvételi tájékoztató már az új információkkal bővített formában olvasható a felvi.hu honlapon. Az Óbudai Egyetem salgótarjáni képzéseinek tekintetében nincs változás.

A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar alatti, négy féléves, levelező munkarendű műszaki felsőoktatási szakképzést államilag támogatott és költségtérítéses finanszírozási formában is kínálja Salgótarjánban az Óbudai Egyetem. Ugyanez igaz a Neumann János Informatikai Karhoz tartozó, levelező munkarendben meghirdetett helyi mérnökinformatikus alapképzésre is.

Mindkét képzésnek része egy félév szakmai gyakorlat a salgótarjáni egyetemi központtal szerződött helyi piaci szereplőknél, cégeknél vagy üzemekben. A mérnökinformatikus alapképzésen big data és üzleti intelligencia specializációk közül választhatnak majd a felvételt nyerő hallgatók. A salgótarjáni egyetemi központ összesen hetven hallgató felvételét tervezi.