Színházi munkatársak vehettek át Salgótarján Emlékérem elismeréseket

Hétfőn este az évad egyik, ha nem a legnagyobb sikerével mutatta be a Zenthe Ferenc Színház évadbeli utolsó premierjét, Arthur Miller, Pillantás a hídról című színművét. A Kis Domonkos Márk rendezésében színpadra vitt előadást megelőzően a salgótarjáni teátrum két vezető munkatársának adott át Salgótarján Emlékérem elismeréseket Fekete Zsolt polgármester és Dániel Zoltán alpolgármester.

Simon Lajos színházigazgató a díjak átadását megelőzően kiemelte, hogy a teátrum hat évvel ezelőtt 30 előadással bírt egy évadban, mára ez a szám 180-ra növekedett. Ismertette azt is, hogy 2012-ben 17 ezer 200 volt az összesített nézőszám, ebben az évadban viszont már 50 ezer. Ebben a művészek és a művészeti munkatársak mellett azon kollégáinak is elévülhetetlen érdemei vannak, akik Kárpát-medence-szerte szervezik a teátrum fellépéseit, illetve eredményesen szólítják meg a helyi színházlátogató közönséget – emelte ki Simon Lajos.

A megyeszékhelyi városvezetés Salgótarján Emlékéremmel ismerte el Imre Ildikó közönségkapcsolati menedzser és Orosz Dániel értékesítési menedzser többéves munkáját.

A fennállása hetedik évadát záró teátrumnál Imre Ildikó negyedik éve végez közönségszervezői és kapcsolatépítő feladatokat. A mindig jó kedélyű, fáradhatatlan szervezőnek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az évről évre bővülő saját és befogadói bérletes sorozatokat egyre többen látogatják Salgótarjánban. Orosz Dánielnek az országos ismertség és az előadások számának bővülése köszönhető jelentős mértékben. A szakember öt esztendeje szervezi szisztematikus munkával, nagy kapcsolatrendszerrel a Zenthe Ferenc Színház országos, illetve határon túli vendégjátékait. Színházi tapasztalatai átadásának, szervezőtevékenységének köszönhetően a salgótarjáni társulat tájelőadásainak száma évadról évadra markánsan emelkedik.

Fekete Zsolt polgármester gratulálva a színház eredményeihez egyben biztosította is a társulatot arról, hogy a fenntartó önkormányzat lehetőségeihez képest ahogyan eddig, úgy a jövőben is mindent meg fog tenni a színház további fejlődés érdekében.

     

Kiemelt fotó: Orosz Dániel díjazott, Dániel Zoltán alpolgármester, Imre Ildikó díjazott, Fekete Zsolt polgármester és Simon Lajos színházigazgató (Fotó: Zenthe Ferenc Színház)