Színesre festik a Bolyai János Gimnáziumhoz vezető lépcsősort

A Sakkozzuk ki! akciócsoport a Sréter Ferenc Népfőiskolai Egyesülettel, valamint a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodával közösen hívja újabb közösségi alkotásra a város lakosságát 2019. április 6-án, szombaton.

Frissítés! A csapadékos időjárás miatt a közösségi festést 2019. április 7-re, vasárnapra halasztották a szervezők.

Kelemen Tímea, a szombati közösségi festési akció egyik főszervezője a 3100.hu kérdésére elmondta, hogy a látvány a tudományok témája köré épül fel, központi eleme pedig Albert Einstein portréja lesz. Emellett elismert fizikusoktól, matematikusoktól származó idézetek is felkerülnek majd a lépcsőfokokra. A lépcsősor – korábbi akciókhoz képest – visszafogottabb, barnás-vöröses koncepciója a Bolyai János Gimnázium színvilágához igazodik – tette hozzá Kelemen Tímea.

A Sakkozzuk ki! tagja arra is kitért, hogy immáron öt éves tevékenységük is visszaigazolja, hogy a közösen készített alkotások az igazán szerethetőek. A visszajelzések azt mutatják, hogy a korábbi akciókba bekapcsolódott önkéntesek valóban sajátjuknak érzik a két kezük munkája által megszületett alkotásokat. Emellett pedig talán azok a városlakók is jobban megbecsülik ezeket a színes felületeket, szabadtéri tárlatokat, akik amúgy a munkában nem vettek részt.

Amikor öt évvel ezelőtt elkezdtük tevékenységünket, akkor nagyon sok olyan hangot hallottunk, hogy rövid idő alatt rongálások áldozataivá válnak majd ezek a felületek. Szerencsére eddig nem igazán történt ilyen, talán pont azért, mert ami elkészült, az közösen a várossal, a városlakókkal együtt valósult meg – mondta Kelemen Tímea.

A Sakkozzuk ki! és a társszervezők, továbbá a hozzájuk csatlakozó önkéntesek a TESCO “Ön választ, mi segítünk” közösségi programban elnyert támogatásból valósíthatják meg az újabb városszínesítő projektet. Az alkotásba bárki betársulhat, “festési előképzettség” nem szükséges. A szombat 10 órai kezdéssel meghirdetett programnak egyetlen ellensége van, a csapadékos időjárás. Eső esetén egy későbbi időpontban valósul majd meg az akció.

 

Kiemelt fotó: A Bolyai János Gimnáziumhoz vezető lépcsősor látványterve (Forrás: Sakkozzuk ki!)