Színes díszfüvek és kánnavirágok is szépítik a közterületeket Salgótarjánban

Tizenkétezer tő egynyári növényt nevelnek a Salgótarjáni Foglalkoztatási Kft. munkatársai a város fenntartásában működő üvegházakban.

A 100,4 Rádió 1 csütörtök reggeli helyi hírblokkjainak egyikében elhangzott: a nyár folyamán a megyeszékhely közterületeit díszítő virágok között vannak és lesznek zöld és színes díszfüvek, kánna virág, petúnia, büdöske és kakastaréj is. Majkút Gabriella, a cég munkatársa a rádiónak elmondta: az esős idő hetek óta hátráltatja a parkosítást a városban, a kétkezi munkákat nem tudják elvégezni a virágosítandó területeken. Ez idő alatt a cserepes növények kihelyezésével foglalkoznak, így már elvégezték a tereken található kandelláberek és Fő téri terelőoszlopok díszítését is.

A saját nevelésű virágok is hamarosan kikerülnek az üvegházakból, de háromezer vásárolt virág is – többnyire begónia és édesburgonya levéldísznövény – ékesíti majd a közterületeket Salgótarjánban – hangzott el a rádióban. Arról, hogy a virágpalánták nevelése mellett még milyen tevékenységet végeznek idén a közfoglalkoztatottak Salgótarjánban, itt írtunk bővebben.