Szerda reggeli útravaló

(3100.hu Fotó: Komka Péter)

 

Időjárás, szmoghelyzet, útinfo, traffipax, névnap, programajánlat és friss hírek a kávé mellé.

 

Időjárás-előrejelzés

Az éjszaka északról dél felé vonuló felhősávok hatására az ország keleti felén lesz több a felhő, az Északi-középhegység térségében és az Alföld keleti részén foltokban ködre, zúzmarás ködre is számítani lehet. Szerdán több-kevesebb napsütés szinte mindenütt valószínű, átmenetileg felhősebb körzetek a keleti határnál, valamint délelőtt a Duna vonalában fordulhatnak elő. Csapadék nem várható. Az élénk északnyugati szél mindenütt mérséklődik, és szerdán is mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és -9 fok között valószínű, az Északi-középhegység völgyeiben kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 1 és 5 fok között várható.

 

Szmoghelyzet

Salgótarjánban ma hajnalban elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát.

 

3100.hu | Szmogriadót rendeltek el Salgótarjánban

A szmogriadó tájékoztatási fokozatának elrendelési feltétele áll fenn, mivel a rendeletben meghatározott szálló por (PM10) légszennyező anyag átlagkoncentrációja városunkban 2 egymást követő napon meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket.

 

Traffipax

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság területén 2016. december 7-re tervezett sebességmérések helyszínei. Az alább helyszíneken biztosan ott lesznek majd a rendőrök, de további más pontokon is megjelenhetnek.

06:00-08:00 – Salgótarján, Bajcsy-Zsilinszky út
08:00-10:00 – Salgótarján, Budapesti út
10:00-12:00 – 21-es főút 39+256 kmsz. (Mátraverebély és a tari elágazó között)
12:00-14:00 – 21-es főút 41+760 kmsz. (bátonyterenyei elágazó környéke)
14:00-16:00 – 21-es főút 48+910 kmsz. (Vizslás-Újlak környéke)
16:00-18:00 – 21-es főút 16-17 kmsz. (Jobbágyi és a megyehatár között)
18:00-20:00 – 21-es főút 32+135 kmsz. (Mátraszőlős környéke)
20:00-22:00 – Salgótarján, Szécsényi út

 

Útinform

Salgótarján belterületén, a Salgó úton vízátfolyásra, a fagy miatt pedig csúszásveszélyre kell számítani. Még a hétvégén volt csőrepedés a Bátki József út és a Salgó út kereszteződésénél, így itt nagy mennyiségű víz került az úttestre. Ez lefagyott, ami miatt csúszásveszélyre kell számítani az arra közlekedőknek. Az érintett útszakaszon 30 kilométer/óra sebességkorlátozás van érvényben. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy az érintett szakaszon az útviszonyoknak megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Zajlik a 21-es számú főút négysávosítása. Sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben több szakaszon is. A munkavégzésre Mátraszőlős és Pásztó között, Pásztó és Szurdokpüspöki között, továbbá Lőrinci és Hatvan között kell számítani. Pásztó és Szurdokpüspöki között múlt héten csütörtökön átterelték a forgalmat az új pályára. Ezt december 12-ig bezárólag Pásztó és Mátraszőlős között is megteszik majd.

Munkavégzés miatt részlegesen foglalt az egyik forgalmi sáv a 23-as számú főút 2-es kilométerszelvényének környékén, mintegy négyszáz méteres szakaszon, Kisterenye belterületén, a település Nemti felőli végén.

Kisebb útépítési munkák zajlanak Nógrádmegyer és Magyargéc között. Mindkét irányban kisebb korlátozásokra kell számítani.

 

Névnap

Ne felejtse el felköszönteni Ambrus nevű ismerőseit.

 

Programajánlat

A Zenthe Szalonban ma délután 16:30-tól tartják a Felolvasó Színház következő programját. Ez alkalommal Kiss Csaba: Éjszakai próba című művét olvassák fel a Zenthe Ferenc Színház művészei. A program díjmentesen látogatható!

Folytatódik a Szervusz Karácsony! – Adventi Road Show programsorozata. Ma délután Zagyvarónán várják a lakosságot.

 

 

Amit az elmúlt 48 órában a legtöbben olvastak

 

3100.hu | 21-es út: újabb két szakaszon indulhat el a négysávosítás

Jövő év első hónapjaiban újabb 11,3 kilométeren kezdődhetnek meg a munkálatok a 21-es számú főúton.

3100.hu | December 8.: Szabadtéri kiállítással, emléksétával és közös imádsággal emlékezik Salgótarján

Salgótarjánban december 8. napja a rendszerváltás óta városi gyásznap.

3100.hu | Ifjúsági logó- és szlogenpályázatot hirdettek Salgótarjánban

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Salgótarján várossá nyilvánításának 95. évfordulója alkalmából a 2017. évet – “Salgótarján 95 éve város” elnevezéssel – emlékévvé nyilvánította.