Szeptemberre elkészülhet a Balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont

Az ország öt településén épül jelenleg honvédelmi sportközpont, és további 11 helyszínre vonatkozóan már megszületett a döntés; a cél az, hogy minden megyében, majd minden járásban épüljön ilyen, a fiatalok hazafias és honvédelmi nevelését is segítő létesítmény – mondta a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP parlamenti frakcióvezetője szerdán Balassagyarmaton.

Simicskó István látogatást tett az épülő sportközpontnál a Nógrád megyei városban, ahol 2020. február 28-án az ország első ilyen létesítményének alapkövét rakták le. Elmondta: nagyon jól halad az építkezés, a kivitelezők tudják tartani a határidőt, így szeptemberre elkészülhet a sportközpont.

Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője és Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP parlamenti frakcióvezetője az épülő honvédelmi sportközpontban Balassagyarmaton, 2021. február 24-én. (Fotó: MTI/Komka Péter)
Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője és Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP parlamenti frakcióvezetője az épülő honvédelmi sportközpontban Balassagyarmaton, 2021. február 24-én. (Fotó: MTI/Komka Péter)

A kormány célja, hogy minden megyében, majd később minden járásban legyenek honvédelmi sportközpontok a helyben élő fiatalok, illetve mindenki számára, aki nagyobb jártasságra szeretne szert tenni a sportlövészetben, küzdősportokban, technikai sportokban, aki szeretne a csapat- és közösségépítés részese lenni – tette hozzá.
Simicskó István ismertette: az országban öt helyszínen folyik az építkezés, Balassagyarmat mellett Újfehértón, Baján, Szarvason és Szigetváron. További tizenegy településen a beruházások előkészítése zajlik – fűzte hozzá.

Szólt arról, hogy sok megkeresés érkezik a szövetséghez, sok fiatal szeretné kipróbálni magát sportágakban, a központokban pedig mindezt kulturált, szabályozott körülmények között, a fegyelem betartásával tehetik majd meg. Ez fegyelemre tanítja, bátorságra neveli a fiatalokat, a közösségépítésben fontos értéket sajátíthatnak el – fogalmazott, hozzátéve: a mai virtuális világban is szükség van arra, hogy kötődjenek a szülőföldhöz, szeressék a hazájukat, tiszteljék az őseik által rájuk hagyott értékeket.

A bejáráson részt vett Csach Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester és Balla Mihály, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Simicskó István kiemelte, hogy a városvezetés és a képviselő is segíti a beruházás megvalósulását, mindig támogatták ezt a kormányzati szándékot.

 

MTI nyomán | Kiemelt fotó: A Balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont építési munkálatai jól haladnak, így akár szeptemberre elkészülhet az épület. (Fotó: MTI/Komka Péter)