Szeptember végén kerülhet helyére a Beszterce-lakótelepi tó új acélhídja

Ezt a Salgótarjáni Városi Televíziónak nyilatkozta Molnár Károly, a településrész önkormányzati képviselője. A Városunk Ma önkormányzati havilap már augusztus elején megjelent számában azt írta: “a napokban helyére kerül a tóstrandi híd”.

Molnár Károly úgy fogalmazott, hogy az elmúlt hónapokban elterjedt, különböző városi pletykák valótlanok. Ismertetése szerint a késést az okozza, hogy amikor a hídfőnél elkezdték előkészíteni a behelyezést, a műszaki ellenőr új, stabilabb betontalapzat kiépítését rendelte el, mert véleménye szerint a tartószerkezet sokkal porózusabb, mint amit kívülről nézve várható volt. Emiatt új hídfőt kell építeni, ami elbírja az acélszerkezetű hidat.

Molnár Károly a kivitelező tájékoztatása alapján a Salgótarjáni Városi Televízió kérdésére ismertette: ezen a héten gépi betonbontás, majd betonozás történik meg, a már augusztus elejére elkészült acél hídszerkezetet pedig szeptember utolsó hetében emelhetik rá az új talapzatra. A kompromisszumos megoldás miatt a híd kihelyezése csúszik, de a beruházás összesen 15 millió forintos költségét a módosítás nem növelte meg – tette hozzá.

A tónál állt fahíd egy nagy robaj kíséretében, minden előzmény nélkül dőlt össze több mint egy évvel ezelőtt.

 

Salgótarjáni Városi Televízió nyomán / 3100.hu Fotó: Előkészítés alatt a hídfők a Tóstrandon