Szeptember 19-én lesz látható a Medves-vidékről szóló epizód a Hazajáróban

2015. szeptember 19-én, 13:20-kor tűzi elsőként műsorra – mint új epizódot – a Duna TV a Hazajáró Medves-vidéken forgatott epizódját. Címe: Medves-vidék – A Nógrád-Gömöri bazaltvidék.

A sorozatnak volt már salgótarjáni vonatkozású momentuma, hiszen az egyik epizódban a Radnai-havasokba, a Horthy-csúcsra látogattak el, amely helyszín kapcsán természetesen a salgótarjáni leventék tragédiájáról is megemlékeztek. A stáb meghívására akkor a Salgótarjáni Hegymászó Club tagjai is részt vettek a forgatáson: a csúcson találkoztak a forgatócsoporttal, ahonnan együtt vonultak le a Mosolygó-tó katlanába, a baleset emlékére 2003-ban állított kopjafához, melyet közösen megkoszorúztak.

A Hazajáró stábját ismét a Salgótarjáni Hegymászó Club tagjai; Lőrincz Gyula és Sótér Zsolt fogadták a Medves-fennsíkon, kiegészülve Prakfalvi Péterrel, a Novohrad – Nógrád Geopark geológusával. A forgatás még nyáron, június közepén zajlott a térségben, akkor nekünk is volt szerencsénk egy kicsit a stábbal tartani. Az ide kattintva elérhető bejegyzésünkben Moys Zoltán rendezőt is megkérdeztük az epizód részleteivel kapcsolatban.