Szemtanúkat keres a rendőrség

A rendőrség az ivádi emberöléssel kapcsolatosan kéri a lakosság segítségét.

A Nógrád megyei Bátonyterenyén lakott és salgótarjáni középiskolába járt az a 18 éves lány, akinek holttestét pénteken találták meg a Heves megyei Ivád közelében – értesült az ATV. A 18 éves lány holttestét péntek reggel fél kilenckor, Ivád külterületén találták meg, az ügyben a rendőrök emberölés bűntett gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen – közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A helyszíni és a halottszemle elsődleges megállapításai szerint a lány halálát idegenkezűség okozta – áll a közleményben.

A fiatal lány nevelőapja azt mondta a televíziónak, hogy sose fordult elő, hogy a lánya ne ért volna haza időben. Bátonyterenyén megszólaltatott lakosok úgy tudják, hogy a gyilkosságnak már van gyanúsítottja – a rendőröket és kommandósokat látták ugyanis egy olyan személyautó tulajdonosánál, mely megegyezik az ügyben feltételezetten érintett járművel.

A bűncselekmény áldozata egy 18 éves fiatal lány, aki 165-170 centiméter magas, vékony testalkatú. Megtalálásakor világosbarna melegítőnadrág, oldalán fehér színű csíkkal, zöld színű foltmintás kapucnis kabát, és rózsaszínű sportcipő volt rajta, továbbá egy lila színű válltáska volt nála.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy akik a képen látható fiatal lányt 2015. március 5-én Salgótarján, Ivád vagy Pétervására területén, esetleg a településeket összekötő 23-as főúton közlekedni látták, tömegközlekedési eszközön vele utaztak, jelentkezzenek telefonon az éjjel-nappal hívható +36 20 776 80 13-as telefonszámon. A rendőrség a bejelentő kilétét bizalmasan kezeli.