Száztizennyolc nevezés érkezett a Salgó-ralira

Az Országos Rallye Bajnokság következő versenye a Mecsek Rallye lesz, ahol ismét szurkolhatunk majd a Nógrád megyei versenyzőinknek is. (Fotó: Csikó Milán | Instagram)

Tesztelő és előfutó párosokkal együtt 90 nevezés érkezett a június első hétvégéjén megrendezendő Salgó-ralira, míg a harmadosztály 28 autót számlál majd. A szerdán bejelentettek szerint utóbbi mezőny is a Salgó-ralin versenyzik június 4-én és 5-én, az eredetileg vasárnapra tervezett parádsasvári gyorsaságik helyett.

A Rally1 mezőnye 61 párost számlál, a Historic kategóriában nyolc páros lesz jelen, a Rally2 esetében pedig mindösszesen 12 duó lesz ott a Salgó Rally rajtjánál. Mint arról már korábban írtunk: a második vonal mezőnyének 66 tagja közösen jelentette be, hogy a versenyzőket “évek óta sújtó sanyarú és megalázó helyzeteket” megelégelve távol maradnak a futamtól. A Rally Szakági Bizottság egyeztetésre hívta a mezőny képviselőit, amit a versenyzők elutasítottak, a 168 “B” licenccel rendelkező közül immáron 95 aláírással.

A másodosztály mezőnyének egy része távol marad a Salgó-ralitól

A második vonal mezőnyének 66 tagja közösen jelentette be csütörtökön: megelégelték a Rally2-es versenyzőket “évek óta sújtó sanyarú és megalázó helyzeteket”. A versenyzők közleményéből kiderül az is, hogy a problémák sokszori jelzését követően a múlt hétvégén megrendezett Ózd-Eger-ralin történtek jelentették számukra az utolsó cseppet a pohárban.

A pénteki és szombati Salgó Rally mellett vasárnap Parádsasvár környékén rendeztek voltak futamot a harmadosztály számára. Amint az a szerdán közreadott módosításból kiderül: a rendező a nevezőkkel folytatott egyeztetést követően – a kialakult helyzetre való tekintettel – a Parádsasvár Rally3 futamot beépíti a Salgó Rally programjába. Itt a nevezési határidőt is kitolták május 30. éjfélig. A harmadosztály autóit a Rally2 mezőnyét követően rajtoltatják majd, ezzel lényegében kitöltve a megüresedett helyeket.

A Rally1 összesen 11, a Rally2 – és immáron a Rally3 – pedig az eredeti versenykiírásban szereplő hat helyett nyolc gyorsaságit teljesít majd, ahogyan a Historic kategória versenyzői is. A mezőny június 4-én, pénteken késő délután egy Bátonyterenye-Szuha és egy Acélgyár elnevezésű gyorsasági szakasszal indítja a versenyt, utóbbi látogathatóságáról egyelőre nincs pontos információ. Június 5-én, szombaton Mátrakeresztes-Mátraszentimre, Mátraalmás-Szorospatak-Bátonyterenye és Tótújfalu-Cered-Salgótarján gyorsasági szakaszokat teljesít majd a mezőny – az első osztály három, a Historic, a másod- és a harmadosztályú mezőny pedig kettő körben.

A nógrádi párosok közül természetesen ott lesz a rajtnál a szécsényi Velenczei Ádám, Bacigál Igor navigátorával (Skoda Fabia R5 Evo), de nem hagyja ki a hazai futamot a Rafael Tamás, Szabó Balázs páros sem (Porsche 911 GT3). Az idei bajnokságot látogató külföldi versenyzők közül ezúttal csak a Jan Kopecky, Jan Hlousek duó lesz ott a rajtnál (Skoda Fabia Rally2 Evo), a Citroën Rally Team Hungary versenyzőpárosa – Mads Ostberg és Torstein Eriksen – a szardíniai WRC2-es versenyen lesznek jelen ezen a versenyhétvégén.

 

(3100.hu kiemelt archív fotó: Csikó Milán | Instagram)