Százötven önkéntes munkálkodott az iskola kiszínezésén

Kiszínezték a Salgótarjáni Általános Iskola Székhelyintézményének, korábbi nevén a Gagarin Általános Iskola fehér falait. A salgótarjáni Sakkozzuk ki! Akciócsoport a Let’s Colour Magyarország pályázatán megnyerte a közönségszavazást, ezzel pedig a szakmai támogatást és az alapanyagot is a munkához.

Az önkéntesek segítségével tegnap megvalósított festési akcióról Kelemen Tímea, az akciócsoport egyik tagjai így nyilatkozott a Rádió Focusnak:

Igazán örömteli volt, amikor reggel megérkeztünk az iskolába, mert hatalmas, várakozásainkat felülmúló nyüzsgés fogadott minket az aulában. Pedagógusok, szülők, önkéntes fiatalok jöttek segíteni Salgótarjánból, de például még egy kedves nyugdíjas párral is találkoztunk, akik unokájuk miatt jöttek el festeni most ide erre a közösségi napra. Mindenki kapott egy vödröt, egy ecsetet, kiválasztotta a saját színét, megkapta a festéket a Let’s Colour csapatától, odaállították a felülethez, amit éppen ki kell festeni – megközelítőleg nyolcszáz négyzetméter az a felület, amit itt a mai nap során kifestettünk.

A nap végére kiderült: százötven (!) önkéntes szánt időt és energiát arra, hogy a cél megvalósításában részt vegyen. Szépek a színek és igazán fiatalos, vidám lett az iskola belső tere, de talán még ettől is fontosabb az a közösségi, önkéntes összefogás, mely a városban az elmúlt időszakban egyre több alkalommal, egyre több ügy érdekében tetten érhető.

A Let’s Colour Magyarország csapata kérdésünkre szintén kiemelte: a segítők száma egyértelműen az élmezőnybe helyezi Salgótarjánt. Ennek eredményeképpen órákkal a tervezett előtt sikerült elvégezni az iskola kiszínezését. Azt is megtudtuk: eddig többnyire kültéri helyszínek kiszínezését támogatták, a mostani, beltéri közel 800 négyzetméter arculatának megtervezése számukra is új feladatot jelentett.

A Let’s Colour Magyarország az eddigi hat év során, 24 nyertes pályázati helyszínen, 1800 önkéntes segítségével, 5640 liter festék felhasználásával, 21350 négyzetméternyi falfelületet színezett ki.