Százhatvanötmillió forintos pályázati keret nyílik meg hamarosan a salgótarjáni szervezetek előtt

A Salgótarjáni Helyi Akciócsoport elfogadott két újabb felhívást, amelyekre helyi szervezetek pályázhatnak. A felhívások összesen 165 millió forintot biztosítanak arra, hogy a nyertesek a közösségek megerősítését célzó programokat, hagyományteremtő eseménysorozatokat valósítsanak meg.

A Salgótarjáni Helyi Akciócsoport idei évnyitó ülésén meghozott döntés szerint 88 millió forintot osztanak majd szét az “Alkoss élményközösséget! – Fejlődő kisközösségek szükségleteinek biztosítása, a helyi civil közösség erősítése” című helyi felhívásra pályázók között. A kiírás a városi közösségek megerősítését, újak generálását szorgalmazza kreatív rendezvények, foglalkozássorozatok megvalósításával.

A másik felhívás a “Kreatív akcióprogramok és hagyományteremtő eseménysorozatok megvalósítását támogató mobil eszközpark beszerzése” címet viseli. Ebben közel 77 millió forint áll rendelkezésre a városi rendezvények felszereltségének, minőségének javítása érdekében.

A “Salgótarjániak a salgótarjániakért avagy innovatív, fenntartható közösségfejlesztés salgótarjáni színtereken” című Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiában foglalt célok megvalósítására összesen 400 millió forint támogatást ítéltek oda a városnak. Ebből 60 millió forintot fordítanak az akciócsoport négy éves működtetésére, 120 millió forintot a kulcsprojektre, a városi szervezetek és intézmények előtt pedig összesen 220 millió forintnyi közösségfejlesztési támogatás igénybevételére nyílik lehetőség. Utóbbi keret terhére jelennek meg hamarosan a szóban forgó pályázati kiírások, melyeket további, mintegy 55 millió forint összértékben meghirdetett felhívások követnek majd a későbbiekben.

A két helyi felhívás az Irányító Hatóság végső ellenőrzését követően, a www.salgoremek.hu oldalon jelenik meg hamarosan. A keretösszeg kimerüléséig támogatási kérelmet nyújthatnak be Salgótarján területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező önkormányzatok és költségvetési szervei, közművelődési és kulturális intézmények, non-profit szervezetek, informális közösségek vagy egyházak.