Súlyos testi sértés és csoportos rablás Zabaron

 

Négy személyt vettek bűnügyi őrizetbe a salgótarjáni nyomozók.

 

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást K. Márk 22 éves, R. Tamás és Cs. Evelin 20 éves zabari lakosok, továbbá rablás és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. J. Róbert 19 éves zabari lakos ellen – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján B. J. Róbert és K. Márk ma éjjel 0:30 – 1:00 óra között Zabar belterületén egy egyedül élő, időskorú férfi családi házához ment, mialatt másik két társuk a közelben figyelt. A 19 éves zabari lakos az időközben az ingatlanból kijövő sértettet egy úgynevezett boxerrel a kezén egy alkalommal az arcán megütötte. Az emiatt földre esett férfit több alkalommal meg is rúgta. A sértett a bántalmazás következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérülést szenvedett. A két gyanúsított ezt követően különböző értékeket tulajdonított el, majd társaikkal együtt a helyszínről sietve távoztak.

A rendőrök a széleskörű adatgyűjtés eredményeképp B. J. Róbertet és társait a bejelentést követően rövid időn belül elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a gyanúsítottakat bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezik előzetesletartóztatásukat az illetékes ügyészségen.

 

 

Kiemelt fotó forrása: www.police.hu