Stabil állapotban szállították kórházba a Tar közelében történt baleset mind a 12 sérültjét

Frontális karambolnál helyszíneltek a rendőrök a 21-es úton, Tar közelében. A balesetnek 12 sérültje van.

A rendőrség egyelőre annyit közölt, hogy a baleset csütörtökön 16 óra 17 perc körül történt, a 21-es számú főút 36-os kilométerszelvényében. Ez a négynyomúsítási munkálatokkal érintett egyik szakasz, a forgalom itt sebességkorlátozás és előzési tilalom mellett haladhat jelenleg. A baleset a közösségi oldalakon megjelent fotók alapján a nemrégiben megépült felüljáró és a tari kereszteződés között történt, a sámsonházai (ideiglenes) elágazó közelében.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy személygépkocsi és egy kisbusz ütközött össze (úgy tűnik frontálisan), a balesetnek az elsődleges adatok alapján 12 sérültje van. Szeles Péter, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóreferense arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kisbuszban nyolcan, az autóban négyen utaztak.

Úgy tudjuk időközben a helyszínre több mentőautó mellett egy mentőhelikopter is érkezett. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a balesethez a pásztói hivatásos tűzoltók és a bátonyterenyei katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vonultak ki, akik áramtalanították a járműveket.

Nagy Viktória, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa a 3100.hu-nak csütörtök este elmondta: a helyszínre öt földi mentőegységet és egy mentőhelikoptert riasztottak.

A balesetben összesen 11 férfi és egy nő sérült meg, közülük legtöbben zúzódásokkal, mellkas, valamint hasi sérülésekkel kerültek kórházba. Négyen fejsérüléseket, valamint csonttöréseket szenvedtek. A helyszínen szükséges ellátás után mindannyiukat stabil állapotban szállítottuk kórházba – közölte Nagy Viktória.

Az útszakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben, közel este nyolc óráig.