A hétvégén Sportos Egészségnap lesz Salgótarjánban

IV. Sportos Egészségnap a salgótarjáni városi sportcsarnokban (MTI Fotó: Komka Péter)

 

Hatodik alkalommal szervezi meg a Tarjáni Szabadidősport Klub és a partnerszervezetei a Salgótarjáni Sportos Egészség- és Gasztronapot. A fő program március 11-én idén is a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban lesz, de a hétvégén gyalogtúra, futóverseny, családi kerékpározás, kézilabda- és kosárlabda torna is kapcsolódik a programhoz. Az esemény az előző évekhez hasonlóan várhatóan idén is 1500-2000 salgótarjánit, környékbelit mozgathat me a térség egyik, ha nem a legnagyobb szabadidősport eseményeként.

 

Félegyházi Éva főszervező a Rádió Focus ma reggeli műsorának adott interjújában elmondta: kiváló helyi edzőgárdával várják a legkülönbözőbb órákra idén is a résztvevőket. Az összesen 29 óraadó között országosan ismert edzők is lesznek, így például Katus Attila, Simon Szimonetta vagy Nagy Amarilla.

Amíg az első alkalmakkor “nőuralom” volt jellemző a sportcsarnok fintesz-eseményére, ez mostanra már megváltozott – emelte ki műsorvezetői kérdésre Félegyházi Éva. Ez elsősorban annak tudható be, hogy a kínálatban egyre több olyan mozgásforma jelent meg, mely kifejezetten az urak érdeklődését célozza meg. A rendezvény “nemtelenné” válása mellett a kortalanság a kezdetektől fogva megvan, a könnyedebb mozgásformák némelyike kifejezetten az idősebb, akár nyugdíjas korosztályt célozza meg – ilyen például Szarvas Zsuzsa néni igen népszerű széktornája is. A program 6 év alattiak és 60 év felettiek számára ingyenes – tette hozzá.

A főszervező kitért rá, hogy a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával a városi sportcsarnokban megvalósuló esemény a zászlóshajója lesz a kétnapos programnak, de a csatlakozó egyesületek és szervezetek jóvoltából ettől sokkal színesebb a repertoár. A Salgótarjáni Strandépítők KC kézilabdatornával, a Nógrád Megyei Kosárlabda Szövetség kosárlabdatornával, a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület futóversennyel és családi kerékpározással, a Zöld Út Természetjárók Egyesülete vezetett gyalogtúrával színesíti a március 11-12-i hétvége sportos eseménysorozatát.

 

Csendes Edina (balra) és Sánta Andrea (jobbra), a Chrome Pole Fitness tagjai rúdakrobatika bemutatót tartanak a IV. Sportos Egészségnapon a salgótarjáni városi sportcsarnokban (MTI Fotó: Komka Péter)
Csendes Edina (balra) és Sánta Andrea (jobbra), a Chrome Pole Fitness tagjai rúdakrobatika bemutatót tartanak a IV. Sportos Egészségnapon a salgótarjáni városi sportcsarnokban (MTI Fotó: Komka Péter)

 

A Rádió Focus ma reggeli műsorának vendége volt a főszervező mellett Kreicsi Mária, a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének vezetője is. A szervezet az első alkalomtól kezdődően jelen van az eseményen egészségügyi szűrésekkel és tanácsadásokkal. Kreicsi Mária hangsúlyozta, hogy a mozgás mellett a megfelelő táplálkozás is elengedhetetlen az egészséges élethez, de ehhez a sorhoz ugyanígy hozzá kell hogy tartozzanak a különböző szűrővizsgálatok is. Ennek okán kínálják a legkülönbözőbb ingyenes szűrővizsgálatokat a Magyar Rákellenes Liga szervezésében a szombati sporteseményen.

 

A programokról részletesen a VI. Salgótarjáni Sportos Egészség-és Gasztronap és a Tarjáni Szabadidősport Klub közösségi oldalain lehet tájékozódni, de portálunk csokorba szedte a legfontosabb információkat – az ezt tartalmazó fájl ide kattintva tölthető le.

 

Kiemelt fotó: Sportos Egészségnap Salgótarjánban (MTI Fotó: Komka Péter)