Sokat jelentenek az adományok a salgótarjáni szülészet fejlesztésében

Tovább bővült a salgótarjáni kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának eszközparkja. A megyeszékhely egyik legaktívabb alapítványa a Szent Lázár Megyei Kórházban működő Pólya Alapítvány, amelynek célja a szülészet-nőgyógyászati osztály támogatása.

A Dr. Pasztuhov Ágoston által vezetett alapítvány évről-évre megrendezi jótékonysági bálját, amely egyre népszerűbb úgy a bálozók, mint a felajánlók körében. A bevételt minden évben az osztály fejlesztésére fordítják. Ezen kívül az adó egy százalékának felajánlásából is jelentős támogatáshoz jutnak, amiért nagyon hálásak az így adakozó magánszemélyeknek.

Az elmúlt években a Pólya Alapítvány több jelentős beruházást valósított meg a Szent Lázár Megyei Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán, ahol az éves születésszám már meghaladja a nyolcszázat.

Korszerűsítették a VIP betegszobákat és a szülőszobákat. A tavalyi bál bevételéből korszerű lámpát vásároltak a szülészeti műtőbe, ami a császármetszéseknél tesz nagy szolgálatot. Az idén februárban tartott bál bevételéből pedig egy nehéz légút kocsit terveztek vásárolni, amely az elmúlt időszakban meg is érkezett a szülőszobára, tovább növelve a betegbiztonságot a természetes szülésekkor.

Dr. Pasztuhov Ágoston kérdésünkre elmondta, hogy az év további szakaszában befolyó támogatásokból további eszközbeszerzéseket terveznek, így folyamatosan várják a felajánlásokat. Amennyiben ön is segíteni szeretne, ajánlja fel adója 1 százalékét a Pólya Alapítványnak (adószám: 18641248-1-12).

 

MTI nyomán / Kiemelt fotó: Családbarát Kórházi Osztály cím birtoklását hirdető matrica a salgótarjáni kórház szülészetén (Forrás: Szent Lázár Megyei Kórház Szülészet | Facebook)