Sikeres volt az első salgótarjáni Üzleti Nap

 

Talán nem sokan fogadtak volna rá előzetesen, hogy az Innovatív Üzleti Reggelik sorozatát életre keltő Lehoczki Erik, Winkler Balázs szervezőpáros sikerre tudja vinni a salgótarjáni Üzleti Nap ötletét is. De végül így lett.

 

Ennyi résztvevővel és ennyi előadóval Nógrád megyében még soha nem volt marketingről szóló rendezvény. Az ilyen és hasonló eseményeket ismerő, kereső vállalkozók, érdeklődők tisztában vannak vele, hogy az előadók tiszteletdíja, a szervezés és az ellátás összességében milyen nagyságrendű belépőt eredményez – legyen a program az ország bármely pontján. Sokan azonban azt gondolták, hogy a borsos részvételi díjjal nem lehetséges a mai Salgótarjánban félszáz érdeklődők beültetni az Üzleti Nap előadássorozatára. A jó hír azonban, hogy mégis: néhánnyal több mint félszáz regisztrált résztvevővel zajlott le az Üzleti Nap pénteken Salgótarjánban.

 

Az elmaradhatatlan Üzleti Reggeli és a rövid bemutatkozások után itt volt Szász Mátyás, a rendszermarketing nevű cégfejlesztési módszertan megalkotója, a legátfogóbb tudással rendelkező tanácsadó a kkv-szektorban. A salgótarjáni származású Sándor András “kérdezésspecialista” az üzleti bizalomépítés témakörében, Tóth Balázs a cégek által használt fotók minőségének kérdéskörében tartott előadást. Váry Domonkost a mozgóképes értékesítés, Talabos Viktóriát a kasszarobbantó Facebook-oldalak specialistájaként lehetett meghallgatni és megismerni. Sipos Zoltán a marketingszövegek világát érintően, Gáspár Katalin – a harmonet.hu tulajdonosa – a női célcsoportot megcélzó cégek számára világított rá a hasznos tudnivalókra.

 

A szervezőktől megtudtuk, hogy bár elégedettek azzal, hogy 53 vállalkozó összegyűlt rendezvényükön, de van hova továbblépni. A javarészt salgótarjáni résztvevői kör mellett néhányan Budapestről, Egerből, illetve Gyöngögyössolymosról érkeztek, de Balassagyarmatról, Pásztóról, Szécsényből vagy Rétságról például nem tudtak bevonni érdeklődőket. Ezen mindenféleképpen változtatni szeretnének majd a folytatásban.

 

Az Üzleti Nap sikeressége a résztvevők visszajelzései alapján

Résztvevői kérdőív alapján a megjelentek 80 százaléka talált új kapcsolatokat, 50 százalékuk 2-4 új kapcsolatra tett szert, 20 százalékuk 4-8 új kapcsolattal lett gazdagabb. A kérdőívet kitöltők közül szintén 80% talált üzletileg is hasznos kapcsolatot cége, vállalkozása számára. Kivétel nélkül minden előadóhoz szívesen ülnének be újabb előadást meghallgatni a résztvevők.

A kérdőívet kitöltők 20 százaléka jelezte, hogy legalább egy olyan hasznos információval gazdagodott, amit akár holnaptól is be tud vezetni, 80% pedig több, mint egy ilyen információval tért haza.

A rendezvény színvonalát jelzi, hogy a vendégfogadással, az információkkal, valamint a reggeli és ebéd színvonalával is nagyon elégedettek voltak a résztvevők: 4,5 – 4,8 pontra értékelték az egyes szolgáltatásokat ötös skálán.

Minden kitöltő (!) úgy jelzett vissza, hogy a következő alkalommal hozná magával üzlettársát, üzleti partnerét vagy alkalmazottját. Többen már most lefoglalták a következő rendezvényre szóló jegyüket, köztük több olyan is akadt, aki már eleve több jegyet foglalt.

 

“Színvonalas rendezvény, jó hangulat, nyitott emberek, sok tanulás.”

“Szellemi feltöltődését, üzleti tippekért nem kell a fővárosba menni.”

“A tapasztalt öregek feltétlenül hallgassák meg a fiatal generáció ötleteit és tanuljanak tőlük.”

“Ha nem akarnak belesavanyodni abba az apátiába, hogy itt semmit sem lehet elérni, csinálni, nem lehet megélni, stb., akkor mindenképpen jöjjenek, mert egy másik világba fognak cseppenni! És még helyben megtalálják a segítséget is ahhoz, hogy berúgják a cégük motorját.”

“Sok hasznos kapcsolatot lehet szerezni, a résztvevők nagyon nyitottak és segítőkészek. Jó előadókkal lehet találkozni, ami ritka Salgótarjánban.”

Ilyen és ehhez hasonló visszajelzések érkeztek a szervezőkhöz.

 

Az Üzleti Nap után az Innovatív Üzleti Reggelik sorozata folytatódik majd: a következő találkozó időpontja 2016. október 21. Az ezzel kapcsolatos részleteket szokás szerint a www.uzletireggeli.eu honlapon lehet majd keresni.

 

Aktuális információk – Üzleti Reggeli

Tudjátok mi a baj? Az a baj, hogy itt nincs lehetőség. – Tudjátok mi a baj? Az a baj, hogy mindenki sír, hogy itt nincs lehetőség, ezért elmegy innen máshova dolgoztatni, máshol vásárol, máshol üzletel. Pedig itt helyben is van egy csomó vállalkozó, egy rakás cég, akik tök jól működnek.