Seres Tibor lett az új megyei katasztrófavédelmi igazgató

 

A korábban az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltséget vezető Seres Tibor tűzoltó alezredest nevezték ki a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére. Az új igazgató beiktatására ünnepélyes állománygyűlésen került sor ma délelőtt a Megyeházán. Hivatalát 2017. március 16-tól kezdődően tölti be, immár ezredesként.

 

Mint arról korábban már beszámoltunk: Berecz Györgyöt, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának igazgatójaként folytatja pályafutását. A távozó megyei igazgató elköszönő beszédében megköszönte a kollégáival közösen, közösségben végzett munkát. A vezetése alatt eltelt közel hét legfontosabb eredményeit is összefoglalta, érintve a nógrádi őrsprogram eredményeit és a már átadott új katasztrófavédelmi állomáshelyeket, az önkéntes tűzoltó egyesületek működése terén elért eredményeket, vagy a speciális mentés területének előrelépéseket. Hozzátette: a fejlesztések eredményeképpen a katasztrófavédelem mintegy száz munkahelyet is létrehozott Nógrád megyében.

 

 

A teljesség igénye nélkül egyetlen egy mutatót engedjetek meg nekem. Ha azt mondom, hogy amikor az egész diszlokációt elkezdtük, Nógrád megyének volt olyan települése, amely a 45. percen túl kapott mentő tűzvédelmi támogatást. Mára, 2017 márciusára megtörtént az, hogy Nógrád megyének nincs olyan települése, amelyik a 15. percen túl kapna mentő tűzvédelmi segítséget

– emelte ki Berecz György. A távozó megyei igazgatónak Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke Nógrád Megyéért Díjat adott át.

 

A helyére érkezett Seres Tibor tűzoltó ezredes úgy fogalmazott: az elődje munkáját szeretné folytatni a folytonosság jegyében, feladatát kellő szakmai alázattal fogja elvégezni. Seres Tibor 1993-ban került Heves Város Tűzoltóságának állományába szolgálatparancsnokként és tűzmegelőzési osztályvezetőként. Több mint egy évtizedet dolgozott a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megelőzési kiemelt főelőadójaként, megelőzési osztályvezetőjeként. Ezt követően Eger Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság osztályvezetőjeként, majd tűzoltóparancsnokaként dolgozott, a nógrádi kinevezéséig pedig a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Egri Kirendeltségének vezetőjeként látta el feladatait.

 

 

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató beszédében köszönetét fejezte ki az előző igazgatónak, Berecz György tűzoltó ezredesnek. Úgy fogalmazott: munkájával szilárd alapokat teremtett, ezt kell továbbvinnie a megyei katasztrófavédelem új vezetőjének. Góra Zoltán a katasztrófavédelemnél üzembe álló hazai gyártású tűzoltóautókra vonatkozó újságírói kérdésre elmondta: Nógrád megyében idén két új tűzoltóautó állhat majd munkába.

 

3100.hu Fotó: Seres Tibor, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazatóság új vezetője