Minden érintettnek akarnia kell az atipikus foglalkoztatás sikerességét

Tavaly kezdte meg működését Salgótarjánban (is) a Család- és KarrierPONT annak az országos kiterjedésű programnak a részeként, mely a munka és a magánélet harmóniáját hivatott segíteni. A projektcsapat tagjai mostanra félezer térségbeli, gyermeket nevelő szülőt szólítottak meg. Annak a társadalmi csoportnak a tagjait, akik családi kötelezettségeik okán vannak hátrányos helyzetben a munkaerőpiacon. A Család- és KarrierPONT szolgáltatásai nagy népszerűségnek örvendenek, nem is kérdéses a jövő év végéig tartó program sikeressége. A lebonyolítók is már félig-meddig ettől előbbre tekintenek, hiszen látszik, hogy a tevékenységet a támogatott időszakot követően is szükséges lesz fenntartani. Körmendy Évával, a salgótarjáni Család- és KarrierPONTot működtető J. L. SEAGULL Alapítvány szakmai vezetőjével beszélgettünk.

A programot a J. L. SEAGULL Alapítvány az “Esélyteremtés nőknek – Nógrádban” elnevezésű program keretében a konzorciumvezető Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal, valamint IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal együttműködve valósítja meg az EFOP 1.2.9-17 “Nők a családban és a munkahelyen” konstrukció projektjeként.

A kisgyermekes anyukák akkor kapnak igazi segítséget, ha egy ilyen folyamatban nem csak rájuk, hanem a munkáltatói oldalra is koncentrálnak. Körmendy Éva szerint részint ebben új a Család- és Karrierpontok szemlélete minden más korábbi törekvéstől. Az atipikus foglalkoztatás leginkább jellemzőbb formái a kismama műszakok, illetve a csúsztatott munkakezdés. A salgótarjáni Ipari Parkban is vannak már olyan vállalkozások, melyek közreműködésükkel léptek ebbe az irányba – tudtuk meg Körmendy Évától.

Ebben a munkaerőpiaci helyzetben el kell terjednie az atipikus foglalkoztatási formáknak. Ez elméletben egyszerű kérdésnek tűnik, a gyakorlatban azonban igen nehéz úgy a munkáltatónak, mint a munkavállalónak. Minden érintettnek közösen kell akarnia az atipikus foglalkoztatás sikerességét: munkahelyi vezetőnek, édesanyának egyaránt. A nagy állami ellátórendszereknek – óvodáknak, közlekedésnek – is alkalmazkodnia szükséges ezekhez az igényekhez. Közlekedés, munkaidő (és annak napon belüli kezdő-, valamint záró időpontja), továbbá az állami ellátórendszerek rugalmassága, ezek a sarkalatos pontjai a kérdéskörnek – teszi hozzá Körmendy Éva.

Mindez a mindennapokra igaz, de külön problémakör ezen felül a nyári időszak. Ma már rengeteg táborlehetőség közül lehet választani, de egész nyáron ilyen formában elhelyezni a gyere(ke)ket, kis túlzással egy vagyonba kerül. A tavaszi szünetben egy napra “átvállalták” a gyermekeket az anyukáktól a salgótarjáni Család- és Karrierpontban (ingyenesen), most kétszer egy hétig ugyanezt teszik a nyári időszakban, 16-16 gyermek részvételével. A szülők a meghirdetéstől számítva három napon belül lefoglalták az összes helyet. Ősztől kezdődően abban is gondolkodnak, hogy a Meredek úti oktatási-nevelési intézményekkel együttműködésben kiscsoportos foglalkozásokat tartva “átvállalják” azokat a gyermekeket egy-két órára, akikért szüleik – munkaidő-beosztásuk miatt – nem tudnak 16 órára megérkezni az óvodához, iskolához.

Az, hogy mi kiemelten koncentrálunk a gyermekekre, evidens. Másképpen nem tudjuk megszólítani ugyanis a szülőket, akik családanyaként tanulni, dolgozni szeretnének. Így történik ez azoknál a képzéseknél, foglalkozás-sorozatoknál is, amelyeket az anyukáknak szervezünk. Örülünk, hogy sokakat érdekelnek a meghirdetett programok, de az is látszik, hogy az édesanyák jelentős része ezeken nem tudna részt venni, ha párhuzamosan, itt az épületen belül nem biztosítanánk mellé gyermekfelügyeletet.

A projekthez csatlakozó szülők ingyenes képzéseken, fejlesztéseken vehetnek részt, használhatják a segítő szolgáltatásokat, például álláskeresési technikák elsajátítását, digitális kompetenciafejlesztés, munkavállalást segítő angol vagy német nyelvi képzés, vállalkozóvá válást segítő képzés, szülői-családi tanácsadók képzése, szülői hálózat létrehozása. A programokat a sztenderdeken túl igény szerint is alakítják. Működtetnek női vállalkozói klubot, az atipikus foglalkoztatás irányába nyitott munkaadóknak érzékenyítő tréningeket tartanak. A térségbeli munkáltatók közül már csatlakozott a programhoz Salgótarjánból a Magyarországi Hangszórógyár Kft., a Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány, Salgótarján és Térsége Egészségügyi- Szociális Központja, a Civil Foglalkoztatásért Alapítvány és a Salgglas Üvegipari Zrt.; Bátonyterenyéről a Besser Hungária Műanyagipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Viesmann Modellgyártó Kft., Kazárról pedig az Axamo Ruházati Kft. is – és ez a lista nem teljes, napról napra bővül.

Az országban összesen 71 ilyen pont működik, köztük 4 Nógrádban: Salgótarján mellett Pásztón, Nézsán és Nagyoroszi térségében. A nógrádi pontok között jó a szinergia, a CSAK-okat működtetők rendszeresen találkoznak, egyeztetnek. Ugyanez összességében régiós, de országos szinten is működik. A központokat a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. önálló projekt keretében segíti módszertani tekintetben.

Ami miatt ennek így kell lennie, az legfőképpen az, hogy bár még közel sincs vége a programnak, sikeressége és létjogosultsága elvitathatatlan. Az viszont kérdés, hogy a támogatási időszak lejártát követően hogyan tudnak majd tovább működni ezek a “szolgáltatások”. A jó példák, sikeres kezdeményezések széles körben gyűlnek jelenleg, jelentős gyakorlati, mindennapokban használható tapasztalat gyűlik éppen össze.

Országosan 71 ilyen központ működik, ez egy jelentős lefedettség, óriási tapasztalat gyűlik össze. Az országban rengeteg, családokhoz köthető intézkedés születik, új formákban létesülhetnek – akár munkahelyi – bölcsődék és hosszan lehetne sorolni tovább az előremutató lépéseket. A mindennapok azonban a kisközösségekben dőlnek el. Többek között ott is, hogy megoldott-e egy harmincezres városban elhelyezni a gyermekemet addig, amíg elvégzek egy nyelvi tanfolyamot, vagy addig, amíg nem tudok érte menni a munkahelyemről. Ez az, amit jelenleg – és egészen jövő év végéig – a salgótarjáni Család- és KarrierPONT az igényeket folyamatosan tesztelve számos innovatív programmal igyekszik magas színvonalon, gyerekbarát, családbarát módon és szemlélettel megoldani.

Mi sem bizonyítja jobban a törekvések sikerét Körmendy Éva szerint, hogy a július első két hetében működő programok során mind a gyerekek, mind a szülők jól érezték magukat, elégedettek voltak. Az “átvállaljuk a gyermekét egy nyári hétre” programban öröm volt látni, ahogy a szülők szinte könnyes szemmel nézték a csemetéiket, ahogy ők bemutatták az egyhetes készségfejlesztő programok eredményét: azt, hogy a gyerekjóga foglalkozásokon megtanultak önmagukra figyelni, koncentrálni, hogy a német nyelvi foglakozásokon elsajátítottak fontos beszédszituációkat, azt, hogy a táncórákon megtanultak alaplépéseket, azt, hogy a környezetük védelmére még jobban odafigyelnek az itt tanultak hatására – sorolta. Mi pedig örülünk, hogy segíthetünk 30-40 családnak ebben a két hétben, teljesítve a projektünk legfőbb célkitűzését – mondja a projekt szakmai vezetője.