Sándor Attilát választották Kishartyán polgármesterévé

 

Három jelölt közül a független Sándor Attila nyerte az időközi polgármester-választást vasárnap Kishartyánban, ahol négy képviselőt is választottak. Az időközi választást önfeloszlatás miatt kellett megtartani – tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

 

Köröskényi Péter elmondta: Sándor Attilára 267-en, a szintén független Kovács Istvánnéra, a község korábbi polgármesterére 79-en szavaztak, míg Nagy Attila Tibor, a Magyar Munkáspárt polgármester-jelöltje egy voksot kapott. A négy képviselői helyért 13 jelölt indult. Képviselővé választották Ferencz Róbertet 260, Ferencz Viktort 256, Antal Zsoltot 239 és Antal Kingát 231 szavazattal, valamennyien függetlenek. A választásra jogosult 485 lakosból 351-en jelentek meg a voksoláson, mindössze négy érvénytelen szavazatot adtak le.

Kishartyán négy független képviselője – a most polgármesterré választott Sándor Attila mellett a vasárnap újfent képviselővé megszavazott Ferencz Róbert és Ferencz Viktor, valamint Hüvösi Zoltán – a 2017. január 5-i ülésen tett javaslatot a képviselő-testület önfeloszlatására, mert úgy ítélték meg, hogy nem tudnak együtt dolgozni a polgármesterrel. A négy képviselő akkor igennel szavazott, Kovács Istvánné polgármester tartózkodott.

 

Kiemelt fotó forrása: www.kishartyan.hu