Salgótarjáni Sportos Egészségnap(ok) – negyedszerre

A Félegyházi Éva vezette Tarjáni Szabadidősport Klub már elsőre is közel ezer embert mozgatott meg, aztán másodszorra összesen több mint ezerötszáz, tavaly – harmadszorra – pedig már összesen mintegy kétezer résztvevőt regisztrált az általuk megálmodott Sportos Egészségnap. Azért ez egy Salgótarján méretű városban nem is olyan rossz – sőt!

Bizony annál is örvendetesebb ez a létszám, mert nem élsportról beszélünk, hanem egyértelműen tömegsport-rendezvényről. Persze akár a „profi” sportolók is megtalálják a nekik szóló programokat, de összességében a kétnapos kínálat elsősorban az egészségükért tenni akaró „nagyközönségnek” szól. Ezt erősíti a főszervező, Félegyházi Éva gondolata is.

– Aki ellátogat a IV. Salgótarjáni Sportos Egészségnap bármely programjára (akár a szűrésekre, akár az aktív programokra) az mindenki esetében azt jelenti majd, hogy ezen a napon tett valamit saját egészsége érdekében. Ez a legfontosabb!

A Salgótarjáni Sportos Egészségnap szerteágazósága okán az valójában mindenkinek szól a legkisebbektől az idősebbekig egyaránt. A megannyi „izzasztó” foglalkozás mellett több egészséges életmóddal kapcsolatos programelem, vagy éppen kifejezetten az idősebb korosztálynak szóló, könnyed mozgásforma is megtalálható a nap(ok) kínálatában. 10 éves korig és 60 év felett ráadásul teljesen ingyenesen látogatható a rendezvény.

Március 7-én, szombaton a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok küzdőtere ezúttal is a legkülönbözőbb fitness foglalkozásokkal várja a résztvevőket. A teljesség igénye nélkül: súlykontroll Béres Alexandrával, kangoo Unger Timivel, capoeira Czanik Balázzsal, de lesz rúdakrobatika, step, piloxing, gerincgimnasztika, a végén pedig egy kis pilates is. A nap folyán Cross Fit versenyt is rendeznek, de Plank bajnokság, Funny Jump és funkcionális köredzés is a program részét képezi. Az alsó folyosó erre a napra a walkenergie és a spinning szerelmeseié lesz – akik idén külön helyszínt kaptak az épületen belül, hiszen további négy különtermet is megtöltenek a programok. Két teremben egész nap a jóga, meridián torna, pilates, zumba és a gymstick váltja majd egymást. A harmadikban tizenkét fajta ingyenes egészségügyi szűrés és tanácsadás, a negyedikben többek közt kineziológia, fejmasszázs és access bars kezelés érhető majd el.

A rendezvény plakátja - kattintásra nagy méretben is elérhető (Forrás: Tarjáni Szabadidősport Klub)
A rendezvény plakátja – kattintásra nagy méretben is elérhető (Forrás: Tarjáni Szabadidősport Klub)

A kísérő programok között szombaton 9 órakor 9 kilométeres vezetett túra indul majd a sportcsarnok elől a Nógrád Megyei Természetbarátok Társasága szervezésében, míg 14 órától a Beszterce-lakótelepi Általános Iskolában kézilabda-tornát tartanak a Salgótarjáni Strandépítők Kézilabda Club közreműködésével.

Március 8-án, vasárnap 10 órától a Tóstrandon először egy kis futással, majd ezt követően 11 órától országúti kerékpározással lehet majd „levezetni” a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület jóvoltából. Aki labdát pattogtatna inkább vasárnap, annak a Nógrád Megyei Kosárlabda Szövetség közreműködésével a főiskola tornatermében tartandó 3×3-as amatőr kosárlabda tornát ajánljuk figyelmébe.

A rendezvény főtámogatói ebben az évben is a Magyar Olimpiai Bizottság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft.

Forrás: www.nosza.info