Salgótarjáni sportdíjak – Tájfutáshoz, atlétikához és kosárlabdához kapcsolódik a legtöbb elismerés

Salgótarján önkormányzata 1996 óta köszönti ilyen formában a város legeredményesebb sportolóit. A beérkezett javaslatok alapján a 2018-as év legjobbjairól a kijelölt bizottság tagjainak javaslata alapján a polgármester döntött, csapatsportoknál a 2017/18-as szezonban elért eredményeket vették figyelembe. Az elismeréseket Fekete Zsolt polgármester, továbbá Dániel Zoltán és Huszár Máté alpolgármesterek adták át a szombaton este megrendezett Városi Bálon.

Ifjúsági leány kategóriában egy ikerpárt díjazott az önkormányzat. Mag Fruzsina és Mag Viktória tájékozódási futásban és atlétikában hozott kimagasló eredményeket 2018-ban, edzőjük a Salgótarján Sportjáért elismerést éppen a napokban átvevő Sramkó Tibor. Salgótarján legeredményesebb ifjúsági fiú sportolója Burai Bence atléta, felkészítője Máté Csaba. A fiatal sportoló egy pozsonyi nemzetközi versenyen, míg edzője – tanítványait kísérve – a serdülő fedett pályás országos bajnokságon volt a díjátadó időpontjában, így elismeréseiket Bakos László, a Salgótarjáni Atlétikai Club elnöke vette át.

2018-as eredményei alapján Salgótarján legeredményesebb felnőtt nő sportolója Papp Ildikó, aki sífutásban, atlétikában és tájékozódási futásban is kiemelkedő eredményeket ért el. A sífutó bajnokságot klasszikus és szabadstílusban is megnyerte, míg a hegyifutó bajnokságról csapatban hozott el egy bronzérmet. A sportolót Sramkó Tibor és Papp Zoltán készítették fel a versenyekre. A város legjobb férfi felnőtt sportolójának Fehérvári Dániel tájfutót választották, aki Egyetemi Világbajnokságról ötödik, országos csapatbajnokságon hatodik helyet tudhat magáénak. A tájfutó edzői Sramkó Tibor és Hegedűs Zoltán.

A legeredményesebb salgótarjáni csapatnak járó díjat az SBTC Sport Kft. felnőtt férfi labdarúgó csapata nyerte el. A csapat a 2017/18-as megyei első osztályú bajnokságot megnyerve, megszerezte a jogot az NB III-as szereplésre. A díjat Csatlós Tamás, a játékosok korábbi edzője és a csapat tagjai vették át Sárközi Tamás csapatkapitány vezetésével. Az év szponzora díjat a Salgótarjáni Kosárlabda Klub csapatának fő támogatója, a HRT Spedition Kft kapta. A szállítmányozással közel tíz éve foglalkozó cég több szezonra visszatekintve a klub támogatója, ügyvezetője az a Hartvich Tamás, aki (szép) éveken keresztül volt az SKSE csapatkapitánya.

Az Év Legeredményesebb Sportolója és Az Év Legeredményesebb Csapata díjak mellett az önkormányzat Különdíjak adományozásáról is dönthet – és döntött is, három ízben. A felnőtt nőknél Behan Anikó atléta, a Hegyifutó Európa-bajnokságon részt vett felnőtt válogatott tagja; ifjúsági leány kategóriában az Ifjúsági Olimpiáról bronzéremmel hazatért korosztályos női strandkézilabda válogatott kapusa, Hadfi Gréta; a csapatok között pedig a Pest Megyei Kosárlabda Szövetség által szervezett bajnokságot veretlenül végigvivő, ezen felül a Magyar Kosárlabda Szövetség szervezésében zajló Észak-Kelet U16-os regionális bajnokságot is megnyerő Beszterce KK U16-os kosárlabdacsapata teljesítményét ismerték el. Behan Anikó edzője Telek András, Hadfi Gréta felkészülését Bártfai Ferenc segítette, míg a fiatal kosárlabdázók Soós Gábor és Szabó Zoltán vezetésével érték el eredményeiket.

 

Kiemelt fotó: A díjazottak csoportképe (Fotó: V. P.)