Sport- és egészségnapot rendeznek Eresztvényben

Ötféle mozgásformában edzéseket, dietetikai tanácsadást és egészségügyi szűrővizsgálatokat is kínál majd 2020. augusztus 22-én az Eresztvényi Egészségnap. A Salgótarjáni Lokálpatrióták szervezésében a programot eredetileg május közepén tartották volna, de a koronavírus-járványhoz kapcsolódott korlátozások miatt el kellett halasztani.

Az augusztus 22-re kitűzött eseménynek egy unikális programeleme is lesz: Crazy Hill Sprint fantázianév alatt az eresztvényi sípálya emelkedőjének megfutására hirdettek versenyt. A résztvevői létszám korlátozott, 80 fő, minden résztvevő befutócsomagot kap majd, előnevezés a Salgótarjáni Lokálpatrióták Facebook oldalán lehetséges. Az érdeklődők több kategóriában is indulhatnak: lesz gyermek, sétáló, kutyás, amatőr, profi és úgynevezett “crazy” szekció is, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A verseny bevételével a salgótarjáni “Menedék” Családok Átmeneti Otthonát támogatják a szervezők.

A Salgótarjáni Lokálpatrióták tavaly nyári alakulásuk óta már számos eseményt és akciót szerveztek. Eresztvényben egy program keretében alakítottak ki nyársalóhelyet, az októberi Töklámpások éjjele elnevezésű rendezvényükre pedig közel 200 szülő és gyermek látogatott el. December elején szintén Eresztvényben várták a családokat gulyással, forró teával és sok finomsággal, közel 100 főt vendégeltek meg. Karácsonykor a városi hajléktalanszálló lakóit lepték meg, de támogatták a Baglyaskő Idősek Otthona Füleki úti intézményét, és egy leukémiával küzdő kislányt, Amirát és családját is.

Simon Gyula, az egyesület elnöke kiemelte, büszkék eddigi eredményeikre, valamint az őket támogató személyekre is, akik nyitottak és mindenben segítőkészek. Elmondta, hogy ezekkel a rendezvényekkel szeretnének hagyományt teremteni, és minden évben megrendezni őket.

 

Kiemelt fotó: A Crazy Hill Sprint verseny és séta befutóérme (Fotó: Salgótarjáni Lokálpatrióták | Facebook)