Salgótarjáni kábítószer-kereskedőket fogtak el a rendőrök

 

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított kábítószer kereskedelem és kábítószer birtoklás bűntett megalapozott gyanúja miatt B. D. Roland 23 éves, továbbá kábítószer kereskedelem előkészület és kábítószer birtoklás bűntett megalapozott gyanúja miatt B. Rolandné 43 éves és B. Roland 40 éves salgótarjáni lakosok ellen – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A salgótarjáni rendőrök szerdán délután ellenőrizték Vizslás belterületén B. D. Rolandot. Az ellenőrzés során a rendőrök egy táskában 18 darab, alufóliába csomagolt, zöldes színű növényi törmeléket, majd ezt követően a férfi lakóhelyén megtartott házkutatáson – szintén alufóliába csomagolt – fehér színű kristályos anyagot találtak meg és foglaltak le.

 

Kábítószer kereskedők rendőrkézen

Három személyt vettek őrizetbe a salgótarjáni nyomozók.

 

A megalapozott gyanú szerint a B. D. Rolandtól lefoglalt kábítószergyanús anyagot B. Roland és B. Rolandné állította elő. A két személy közös salgótarjáni lakásán megtartott házkutatáson a nyomozók

  • összesen 13,5 gramm sárgás színű kristályos anyagot,
  • 69,6 gramm zöldes színű növényi törmeléket,
  • továbbá kábítószer előállításához szükséges anyagokat és eszközöket találtak meg és foglaltak le.

A lefoglalt növényi törmeléken és fehér színű kristályos anyagon elvégzett gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott. A nyomozás során beszerzett előzetes szakértői vélemény szerint a sárgás színű kristályos anyag szintén kábítószernek minősül.

A nyomozás során megállapítást nyert továbbá, hogy B. D. Roland 2016. augusztus 24-ét megelőzően több személy részére is értékesített kábítószert.

A három személyt a rendőrök elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. B. D. Rolandot és társait a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat az illetékes ügyészségen.

 

Kiemelt fotó forrása: www.police.hu