Salgótarjáni jelölteket vett nyilvántartásba a választási bizottság

Nyilvántartásba vette a Helyi Választási Bizottság a Fidesz-KDNP pártszövetség, illetve a Salgótarján, Szeretem! Egyesület égisze alatt tömörülő kormányellenzéki pártok megyeszékhelyi polgármesterjelöltjeit és önkormányzati képviselőjelöltjeiket is.

Az ajánlásgyűjtő íveket leghamarabb egy hete vehették át a jelöltek és a jelölőszervezetek, ezeket az íveket már a hét elején mind a két oldal visszajuttatta a helyi választási irodához. Itt az ajánlásokat a jelöltek bejelentésétől számított három napon belül kellett leellenőrizni. A választási iroda az ellenőrzésnél megvizsgálja, hogy az ajánlóív sorszámozva van-e, rá van-e vezetve az ajánlást gyűjtő neve és aláírása. Az ajánlóívre felvezetett adatok alapján a választási iroda azonosítja az ajánló választópolgárt és vizsgálja, hogy van-e választójoga, valamint az ajánlóíven feltüntetett adatai a központi névjegyzékben szereplő adataival megegyeznek-e. Az iroda ellenőrzi azt is, hogy a választópolgár ugyanazon jelöltre nem adott-e már le érvényes jelölést, ugyanis az októberi választáshoz kapcsolódóan egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat érvényesen, de egy jelöltet csak egyszer.

Miután ez megtörtént, a Salgótarjáni Helyi Választási Bizottság nyilvántartásba vette a két polgármesterjelöltet – a Fidesz-KDNP részéről Szabó Csabát; a Salgótarján Szeretem! Egyesület, a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és a Tarjáni Városlakó Egyesület részéről pedig Fekete Zsoltot -, illetve mindkét oldal tíz választókerületi képviselőjelöltjét is.

A Salgótarján, Szeretem! Egyesület égisze alatt tömörülő pártok információnk szerint közös kompenzációs listát állítanak majd, a névsoruk azonban még nem ismert. A Fidesz-KDNP pártszövetség már jelöltjeik nyilvántartásba vételekor regisztráltatta közös kompenzációs listáját is. A névsort Szabó Csaba polgármesterjelölt vezeti, majd sorrendben Turcsány László, Fenyvesi Gábor, Tolnai Sándor, Gyurkóné Kovács Krisztina, Nagyné Maruzs Ildikó, Korponai Tamás, Barna Bence, Gabora János, Kubovje Tibor, Majláth Viktória és Simon Gergő következnek.

Salgótarjánban a polgármesterjelöltként való nyilvántartásba vételhez legalább 300 érvényes ajánlással kell rendelkezniük a választáson indulóknak, míg a 10 salgótarjáni választókerületben a képviselőjelölt-állításhoz, az ott lakók számától függően 26 és 33 közötti érvényes ajánlás szükséges. További jelöltek bejelentése legkésőbb szeptember 9-ig lehetséges.

 

Kiemelt képünkön Fekete Zsolt és Szabó Csaba polgármesterjelöltek választási plakátjai