Salgótarjáni és vizslási betörések miatt állítanak bíróság elé egy férfit

A Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen, aki társasházi pincéket és családi házakat is fosztogatott Nógrád megyében. A harminc éves vádlottnak korábbi szabadságvesztésből szabadulása után munkahelye és jövedelme nem volt, megélhetését bűncselekményekből biztosította.

2017 decemberében egy vizslási családi ház ablakát benyomva lopott el a házból készpénzt, telefont és illatszereket, december végén pedig egy salgótarjáni társasház pincehelyiségeit törte fel. Ide januárban még egyszer visszatért. Idén év elején ismerőseinek salgótarjáni családi házába is betört, innen egy játékkonzolt vitt magával. A vádlott ide is visszatért még egyszer, ekkor további műszaki cikkeket, többek között telefonokat és hangszórót lopott el.

A férfit összesen öt rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopással vádolják, az ügyészség többek között börtönbüntetést indítványoz a Salgótarján Járásbíróságra benyújtott vádiratában, emellett kártérítésre és a bűnügyi költségek megfizettetésére is köteleznék – közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)