Új taggal bővült a Salgótarjáni Értéktár

Bekerült a Salgótarjáni Értéktárba az idén 55 éves József Attila Művelődési Központ – közölte a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.

A tájékoztatás szerint a József Attila Művelődési Központ év elején nyújtotta be javaslattételét a Salgótarjáni Értéktárba történő felvételéhez, melyet pozitívan bíráltak el, így immár az intézmény is megtalálható az adatbázisban.

A Balassi Bálint Megyei Könyvtár által működtetett értéktár 2013-ban jött létre a városi közgyűlés döntésére. A lista jelenleg összesen 37 elismert salgótarjáni életutat, nagy hagyományú rendezvényt, természeti vagy épített értéket, illetve szellemi örökséget tartalmaz. Megtalálható benne többek között Bátki József vagy Szojka Ferenc életútja, a Karancson fekvő Szent Margit-kápolna, a Medves-fennsík, Salgó vára, a szalonnasütő vas, a Szent Imre-hegyi kálvária vagy a Tarjáni Tavasz Művészeti Fesztivál is.

Folyamatosan bővül a Salgótarjáni Értéktár

Megjelent a Balassi Bálint Megyei Könyvtár gondozásában a Salgótarjáni Értéktár 2020 című kiadvány, melyből az eddig lajstromozott helyi értékek ismerhetők meg.

Az értéktár négy fős bizottságának elnöke a Balassi Bálint Megyei Könyvtár igazgatója, tagjai pedig a Dornyay Béla Múzeum igazgatója, a Zenthe Ferenc Színház Nonprofit Kft. igazgatója és Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának közművelődési referense.

 

Kiemelt kép: A salgótarjáni József Attila Művelődési Központ 55 éves fennállását hirdető grafika