Salgótarjánból Losoncig futnak a Nemzetközi Nógrád Maraton résztvevői

Szombaton 14 órakor Salgótarján városközpontjából rajtol majd el a futóverseny mezőnye. A két (testvér)város önkormányzata két évvel ezelőtt rendezte meg először a nemzetközi sporteseményt, a futók most először teljesítik majd Losonc felé az útvonalat.

A szervezésbe nem csak a két város, hanem az útvonalra eső települések is rendre bekapcsolódnak, a korábbi években több helyen frissítővel, de volt ahol zenekarral várták a résztvevőket, akik egyéniben vagy négyfős váltóban teljesítik idén is a maratoni távot. A Losonc-Salgótarján irány pályacsúcsát a miskolci Eördögh Ákos tartja 2 óra 43 perc 1 másodperces eredménnyel, a Salgótarján-Losonc irány alapidejét az ide nyertes adja majd.

A futóverseny miatt 2018. augusztus 25-én, szombaton 12 és 15 óra között lezárják a forgalom elől a salgótarjáni Rákóczi út Fő tér előtti szakaszát. A helyi járati autóbuszok ez alatt a három óra alatt a postai aluljáró felé közlekednek, a körforgalomnál található helyett pedig a Füleki út elején kialakított ideiglenes megállóhelyet lehet igénybe venni – közölte KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. A 14 órai rajt után a futóverseny útvonalán is lehet számítani kisebb korlátozásokra, néhány perc várakozásra egy-egy kereszteződésben.

 

Kiemelt fotónk illusztráció! (Pixabay)