Salgótarjánban tehetik fel a koronát teljesítményükre a Beszterce KK fiatal kosárlabdázói

Kivételesen sikeres szériával, húszból húsz mérkőzést megnyerve jutott az U16-os Pest megyei kosárlabda-bajnokság négyes döntőjébe a Beszterce KK fiú utánpótláscsapata. A salgótarjáni fiatalok veretlenül nyerték meg alapszakaszt, majd a nyolcaddöntőket is.

A legjobb négy között a Dunaújvárosi Egyetem DSE, a piliscsabai PAFC Basket és Százhalombattai KSE lesznek az ellenfelek. A bajnokság négyes döntőjét a salgótarjáni városi sportcsarnokban rendezik majd meg, az elődöntőket május 18-án, pénteken délután, a helyosztókat másnap, szombaton napközben rendezik.

Soós Gábor, a csapat edzője a 3100.hu megkeresésére elmondta: ennek a korosztályos csapatnak a mostani eredményei hosszú évek óta példa nélküliek Nógrád megyében. Kiemelte: mindemellett megnyerték a regionális bajnokság középházát, a négyes döntő előtt egy nappal pedig a diákolimpia regionális döntőben is jó esélyekkel lépnek majd pályára, ahol az országos döntőbe kerülés lesz a cél. A csapat immáron közel 6 éve játszik együtt, az utánpótlás-nevelést támogató országos program beindulása óta.

Soós Gábor hozzátette azt is, hogy a szövetség oldaláról is egyfajta elismerést jelent, hogy a korábbi lebonyolítási rendszerrel ellentétben ezúttal kétnapos négyes döntőre adtak lehetőséget, ennek rendezési jogát pedig az ezt kezdeményező Beszterce KK meg is kapta.

 

Kiemelt fotó: A Beszterce KK U16-os fiúcsapata