Salgótarjánban rendezik a megyei teremlabdarúgó szuperkupa döntőjét

Vasárnap Salgótarjánban rendezik meg a IV. Nógrádifutball-Reklám Press Kispályás Szuperkupa döntőjét. A fináléba a múlt hétvégén megrendezett balassagyarmati és bátonyterenyei selejtezőkből jutottak be csapatok, illetve lesznek, akik egyenes ágon csak itt csatlakoznak be a küzdelmekbe – mondta el a 3100.hu-nak a főszervező.

Baranyi Gábor ismertetése szerint a csapatok négy csoportban küzdenek majd vasárnap a városi sportcsarnokban, ahol a negyeddöntőket várhatóan délután háromtól, a döntőt pedig a tervek szerint este hattól játsszák majd. A döntő csapatai között ott lesz a címvédő balassagyarmati teremlabdarúgó-csapat, az Ördögvilla FC; a salgótarjáni salakos bajnokság győztese, az S-Metal, a bátonyterenyei bajnokcsapat, a Bakos-Vill; vagy a Balu Team,a salgótarjáni nyári kupa és Pünkösd Kupa nyertese is.

Ott lesznek mások mellett a Balassagyarmati VSE és az SBTC nagypályás csapatai is, akik komolyan készülnek a megyei terem-szuperkupa döntőjére . A salgótarjáni klubnál például a légiósok kivételével mindenkit hazarendeltek, de több nagypályás csapatnál is több hete zajlanak a terem-edzések – tette hozzá Baranyi Gábor.

A nogradifutball.hu szervezésében az idei már a negyedik alkalom, amikor a legjobb “összmegyei” teremcsapat kilétére fény derülhet. Az annak idején a holt idény eseménytelenségének megtörése céljával életre keltett esemény idén szintet lépett: az első alkalommal még csak hat résztvevővel elindult szuperkupa az idei évre három városi eseményt felfűző programsorozattá nőtte ki magát. A szuperkupát a megyei klubok és teremfoci-csapatok is komolyan veszik, az idei évben 36 egység vesz részt a küzdelmekben. A selejtezőknek, illetve egyes esetekben “alanyi jogon” a finálénak nekivágó csapatok között valamennyi aktuális kis- vagy nagy játéktéren bajnoki címig jutó nógrádi alakulat megtalálható.

A sorsolás eredményeképpen az “A” csoportban az Ördögvilla FC, az SBTC, a Balu Team és a Csibészek; a “B” csoportban az S-Metal, a Balassagyarmati VSE, továbbá Érsekvadkert és Bátonyterenye csapatai; a “C” csoportban a Bakos Vill, a Bánki, berkenyei és karancslapujtő alakulatok; míg a “D” csoportban az Aloma Csi Pipo, a SZÉF AFC, továbbá a mátraterenyei és a mohora klubok mérkőznek majd egymással. A torna első mérkőzése 2018. december 23-án, vasárnap reggel fél kilenckor kezdődik majd, a nézők ingyenesen tekinthetik meg a meccseket.

 

Kiemelt fotó: A címvédő balassagyarmati Ördögvilla FC (Fotó: nogradifutball.hu)