Salgótarjánban is várják az egészséges véradók jelentkezését

A jelenlegi helyzetben nem mindenkinek lehet, de akinek igen és meg tudja oldani, menjen el vért adni – ezt kéri a vöröskereszt megyei szervezete.

A vér mással nem pótolható, egy véradás három életet ment meg.

Grubert Roland a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetének igazgatója a 3100.hu megkeresésére elmondta: arra kérik a lakosságot és a véradókat, hogy akik egészségesnek érzik magukat, emellett 2020. február 5. óta nem jártak külföldön, továbbá ez igaz a velük egy háztartásban élő közvetlen hozzátartozókra is, lehetőségük szerint jelentkezzenek véradásra.

Hozzátette, hogy vérkészítményekre továbbra is nagy szükség van, hiszen folyamatosan zajlanak olyan egészségügyi beavatkozások, melyeknél nem elkerülhető, hogy vérkészítményeket kapjanak a betegek. Grubert Roland ismertetése szerint a jelenlegi helyzetben több, korábban lekötött kistelepülési, céges, illetve közösségi helyszínekre tervezett véradási lehetőséget kellett visszamondaniuk. Ezeket rendkívüli véradások szervezésével próbálják pótolni új helyszíneken, illetve új időpontok meghirdetésével a salgótarjáni vérellátóban – ismertette az igazgató.

A Füleki út 54. szám alatt található Salgótarjáni Területi Vérellátó Intézetben a közeljövőben az alábbi időpontokban várják az ilyen formában segíteni szándékozókat:

2020. március 23. (hétfő), 8 és 14 óra között,
2020. március 24. (kedd), 15:30 és 18 óra között,
2020. március 26. (csütörtök), 13 és 17 óra között,
2020. március 27. (péntek), 10 és 13 óra között,
2020. március 30. (hétfő), 8 és 14 óra között.

A véradás jelenlegi pontos feltételei, illetve a további Nógrád megyei időpontok és helyszínek az ovsz.hu honlapon keresztül érhetőek el.

 

Kiemelt archív fotó: Véradók az Észak-magyarországi Regionális Vízművel Zrt. salgótarjáni központjában