Salgótarjánban is növeli aszfaltgyártási kapacitásait a HE-DO Kft.

Nyolc hónappal a határidő előtt elkészül a 21-es főút mátraszőlősi szakasza (Fotó és további képek: Dernovics Tamás | www.magyarepitok.hu)

Európai uniós támogatással növeli aszfaltgyártási kapacitásait a HE-DO Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. két telephelyén, Abasáron és Salgótarjánban. A cég 374,8 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a fejlesztésekre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán – tájékoztatta hétfőn a társaság az MTI-t.

A támogatásból az aszfaltgyártási alapanyagok előállításához szükséges eszközöket vásárolnak. A beruházások révén nő a keverőtelepeken legyártott és elszállításig tárolt melegaszfalt-tároló berendezés kapacitása, az új erőgépekkel pedig növelik a munkaterületeken elbontandó és a keverőtelepeken újrahasznosítható anyag mennyiségét. A HE-DO Kft. ezekkel a beruházásokkal a megnövekedett minőségi és mennyiségi piaci igényeket igyekszik kielégíteni, illetve a modern eszközök beszerzésével a technikai fejlődéssel kíván lépést tartani – fogalmaznak a közleményben.

Nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a 185 embert foglalkoztató HE-DO Kft. adózott eredménye 2016-ban egymilliárd 352 millió, 2015-ben egymilliárd 143 millió forint volt. Nettó árbevétele 2016-ban 10 milliárd 228 millió forint, ebből 238 millió forint az exportértékesítés. A társaság 2015-ös 9 milliárd 958 millió forintos nettó árbevétele belföldi értékesítésből származott.

 

Forrás: MTI / Kiemelt archív fotó: A cég munkagépei a 21-es főút mátraszőlősi szakaszának építkezésén (Fotó: Dernovics Tamás | www.magyarepitok.hu)