Salgótarjánban is csatlakoztak a Rákellenes Világsétához

Magyarország harminc települése csatlakozott a Magyar Rákellenes Liga felhívásához és vett részt múlt vasárnap a Rákellenes Világséta elnevezésű rendezvényen – közölte a szervezet az MTI-vel. A rendezvényre azokat várták, akik együttérzésüket kívánták kifejezni daganatos beteg hozzátartozójuknak, ismerősüknek vagy más rákbetegeknek, illetve támogatni szeretnék a daganatellenes harcot.

Közleményükben azt írták: bár számos sétát, túrát, felvonulást rendeznek a daganatos betegségekkel kapcsolatosan, ennek a kezdeményezésnek a formája most egyedi volt, mivel egyfajta stafétaként valósult meg. Minden résztvevő városnak kijelöltek egy időzónát a sétára, és az egyes időzónák összessége adja ki a teljes 24 órás sétát. Budapest és Magyarország időzónája vasárnap délután háromtól négy óráig tartott.

A résztvevők jellemzően egyesével sétáltak egy órát a szabadban, összhangban a járványügyi szabályokkal. A világsétába bekapcsolódott a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete is, tagjaik a Beszterce-lakótelep környékén ejtették meg az egyórás gyaloglást.

A felhíváshoz a megyeszékhely polgármestere is csatlakozott. Fekete Zsolt közösségi oldalán kifejtette: minden alkalmat meg kell ragadnunk arra, hogy felhívjuk a figyelmet a rendszeres szűrővizsgálatok és a rák elleni küzdelem támogatásának fontosságára.

 

MTI nyomán / Kiemelt fotó: Rákellenes Világséta a megyeszékhelyen, a Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezetének tagjaival