Salgótarjánban folytatódik a megyei képzési és állásbörze-sorozat

Októberben és novemberben minden nógrádi járásban jelen lesz a Nógrád Megyei Kormányhivatal ingyenesen látogatható képzési és állásbörzéje. A kormányhivatal közölte: a foglalkoztatási szakterület közreműködésével a megnövekedett munkáltatói igények munkaerő-biztosítása érdekében szervezik a börzesorozatot a megye járási székhelyein.

Az első, balassagyarmati börze után ezúttal Salgótarjánban, a városi sportcsarnokban várják az álláskeresőket és a munkaerőpiaci képzések után érdeklődőket 2019. október 17-én (csütörtökön) 9 és 12 óra között.

Az ingyenesen látogatható rendezvényen a munkáltatóknak lehetősége nyílik a betöltetlen álláshelyeik meghirdetésére, a börze az álláskeresőkkel, munkahelyváltást tervezőkkel való személyes kapcsolatfelvételnek is színtere, segítve ezzel a szabad állások mihamarabbi betöltését. A helyszínen közel 40 szakmai, nyelvi és hatósági képzésre lehet jelentkezni. A visszajelzések alapján az eseményen ott lesz a nagyobb térségi munkáltatók közül – többek között – az Axamo Kft., a Besser Hungária Kft., a Fort-Bau Therm Kft., a Magyar Posta Zrt., a Magyarországi Hangszórógyártó Kft., a Mitsuba Automotive Systems of Europe Kft., a Nidec Gpm Hungary Kft., a Penny Market Kft., a Salgglas Zrt., a Sinia Bútorgyártó Kft., az Svg-Hungary Zrt., a Tesco Global Zrt. és a Wamsler SE is. A résztvevő munkáltatók szakképzett és szakképzettséggel nem rendelkező álláskeresők számára egyaránt kínálnak munkalehetőséget.

Közel 300 nyitott álláshely várja az érdeklődőket.

A betölthető munkakörök között – a teljesség igénye nélkül – CNC gépkezelő, elektronikai műszerész, fejlesztőmérnök, gyártósori dolgozó, hegesztő, lakatos, villanyszerelő, gépjárművezető, technikus, villamosmérnök, eladó-pénztáros, árufeltöltő, pékáru osztályvezető és csemegepulti eladó ajánlatokkal lehet majd megismerkedni.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint az állásajánlatok mellett elérhető lesz a foglalkoztatási szolgálat aktuális megyei álláslistája, megismerhetőek lesznek a különféle szolgáltatások, támogatási lehetőségek, továbbá a szervezők tájékoztatást nyújtanak majd a támogatott munkaerőpiaci képzések aktuális listájáról is, egyben segítséget nyújtanak a jelentkezések leadásában is. A képzési lehetőségekről a kormányhivatalon túl a rendezvényen megjelenő hét felnőttképzési szervezet is tájékoztatást nyújt majd az érdeklődők számára.