Salgótarjánban dől el a továbbjutás sorsa

(Fotó: Zádor Péter | Forrás és további képek: www.mtkbasket.com)

A Konecranes-Salgótarjáni KSE negyedik helyen végzett az NBI/B-s kosárlabda-bajnokság keleti csoportjában, mely eredménnyel bejutott a rájátszásba. A versenykiírás értelmében a bajnokság negyeddöntőjében a nyugati győztest kapta első ellenfélként csapatunk.

Az első meccsen 100-80 arányban győzött a Konecranes-Salgótarjáni KSE a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, így ezt követően a második diadal begyűjtéséért és így egyben a továbbjutás kiharcolásáért utaztak az MTK Törökbálint otthonába. Azt előre tudni lehetett, hogy nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a nyugati bajnok otthonában a bajnokság alapszakaszában is csak egyetlen csapat, a végül negyedik helyen záró Bajai Bácska FKE tudott győzni, ők is „csak” egyetlen ponttal.

(Fotó: Zádor Péter | Forrás és további képek: www.mtkbasket.com)
(Fotó: Zádor Péter | Forrás és további képek: www.mtkbasket.com)

A viszonylag kiegyenlített kezdést követően a második negyedben elúszni látszott a meccs, mivel a törökbálintiak ekkor volt, hogy már 14 ponttal is vezettek, de félidőre aztán újra minimálisra, 4 pontra dolgozták le hátrányukat a mieink. A harmadik negyed egállal zárult (19-19), majd az utolsó játékrészben 64-64-es állásnál kiegyenlített az SKSE.

A végjáték azonban a hazaiaknak kedvezett, így végül

[highlight background=”#333″ color=”#fff”]   MTK Törökbálint – Konecranes-Salgótarjáni KSE: 80–71.   [/highlight]

 

Szarvas Gábor, az MTK Törökbálint vezetőedzője a csapat honlapján így értékelt.

Nagyon örülök, hogy sikerült egyenlítenünk, úgy, hogy a mérkőzésen szinte végig a mi akaratunk érvényesült. Alkalmazkodunk a versenykiírás faramuci helyzetéhez, és Salgótarjánban fogjuk kivívni a továbbjutást. Büszke vagyok a csapatomra, a szememben igazi bajnokká nőtt minden egyes játékosom!

(Fotó: Zádor Péter | Forrás és további képek: www.mtkbasket.com)
(Fotó: Zádor Péter | Forrás és további képek: www.mtkbasket.com)

Papp Attila, a Konecranes-Salgótarjáni KSE edzője is megosztotta gondolatait a csapat honlapján.

A játékvezetéssel nem szeretnék foglalkozni, azt gondolom, a mai napon a hazaiak sokkal keményebben játszottak, jobban akarták a sikert nálunk. Mi nagyon idegesen kosárlabdáztuk, s több játékosunk is jócskán elmaradt a tőle elvárható teljesítménytől. Sajnálom, hogy szép számú szurkolónknak ezúttal nem tudtunk örömet okozni, de ígérhetem, minden erőnkkel azon leszünk, hogy a harmadik mérkőzésen kiköszörüljük a csorbát.

 

A negyeddöntő párharca így 1-1-re áll, a továbbjutásról döntő mérkőzést a szabályok értelmében a jobb összesített gólarányt elérő csapat otthonában, vagyis Salgótarjánban játsszák majd május 2-án, szombaton 18 órától.

Kiemelt fotó: Zádor Péter (Forrás és további képek: www.mtkbasket.com)