Salgótarjánban alsónadrágban, Bátonyterenyén befőttesüvegben találtak kábítószert

Pénteken két jelentősebb drogfogás is jellemezte a salgótarjáni és bátonyterenyei rendőrök tevékenységét – tájékoztatta honlapunkat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök pénteken délután Salgótarján belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit, annak vezetőjét és két utasát. A ruházat átvizsgálás alkalmával a gépjármű 22 éves karancslapujtői férfi utasának alsónadrágjából mintegy 10 gramm fehér színű anyag, valamint 30 darab rózsaszín, gránát alakú tabletta került elő, melyet a hatóság lefoglalt. A fehér színű anyag kábítószer teszttel történő vizsgálata amfetamin típusú kábítószer jelenlétét mutatta ki.

 

 

Pénteken este Bátonyterenye belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit, valamint annak 27 éves helyi férfi vezetőjét és utasát. A rendőrök a gépjárművet és a csomagokat, sporttáskákat átvizsgálva különféle fajtájú és mennyiségű kábítószer gyanús anyagokat, valamint azok nyomait hordozó tárgyakat, önzáró tasakokat találtak. A hatóság tagjai a férfitól lefoglaltak többek között két befőttes üvegben tárolt zöldes színű növényi ágvégződést. Egy üveg bruttó 306,2 gramm növényi törmeléket tartalmazott, melyben – az előzetes szakértői vélemény szerint – cannabisra jellemző THC hatóanyag volt kimutatható. Lefoglaltak továbbá 4,7 gramm fehér színű kábítószer gyanús anyagot, melynek kábítószer teszttel történő vizsgálata amfetamint mutatott ki.

 

 

Mindkét férfit előállították és eljárást indítottak ellenük.

 

Kiemelt fotó és a bejegyzésben látható videók forrása: www.police.hu