Salgótarján térségében is vadvédelmi kerítés épül a 21-es főút mentén

A tartóoszlopok már a helyükre kerültek, hamarosan a kerítéshálót is kifeszítik. A 21-es út mentén Salgótarjántól Somoskőújfalu és Vizslás-Újlak irányába is elvégzik a kivitelezést.

A 3100.hu érdeklődésére a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Osztálya kiemelte, hogy a 21-es főúton a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajló négynyomúsítási munkák részeként minden érintett szakaszon vadvédelmi kerítés is készül(t). Ennek eredményeképpen a Hatvan és Bátonyterenye között, korábban több szakaszban épült védőkerítéseket összekötik, egészen a Kisterenye és Vizslás-Újlak közötti végpontig. A közlekedésbiztonságot szem előtt tartva, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját hatáskörben folytatja a védőkerítés kiépítését annak érdekében, hogy a főút további szakaszain se juthassanak be az úttestre a vadak.

Tavaly a kerítésoszlopokat helyezték ki Vizslás-Újlak déli része és Salgótarján között, valamint Salgótarjántól Somoskőújfaluig. A szakemberek a folytatásban kifeszítik majd a kerítéshálót és kiépítik a szükséges kapukat is. A hálók felszerelését és a kapuk telepítését úgy végzik el, hogy továbbra is biztosított legyen minden érintett, út menti ingatlan megközelítése – tette hozzá tájékoztatásában a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

3100.hu Fotó: A vadvédelmi kerítés oszlopai Salgótarján északi határában, a 21-es főút Beszterce-lakótelepnél húzódó szakasza mellett