Letartóztatták a Salgótarjánban portyázó katalizátor-tolvajt

Letartóztatták azt a 24 éves szlovák állampolgár férfit, aki a nyár folyamán Salgótarján utcáin parkoló gépkocsik katalizátorait tulajdonította el. Bóna Gyula megyei főügyész arról tájékoztatta a 3100.hu-t, hogy a férfi a közelmúltban négy éjszaka is azért érkezett Salgótarjánba, hogy a város utcáin parkoló gépkocsik katalizátorait a magával hozott csővágóval levágja és ellopja.

Két alkalommal kisteherautókról, további két esetben személygépkocsikról vágta le az alkatrészeket, ezzel százezer forint feletti kárt okozva az autók tulajdonosainak. Augusztus nyolcadikán éjfél után is ilyen céllal lépte át a határt Somoskőújfalunál, de a rendőrség már várta a férfit; autója ellenőrzése során előkerült a bűncselekmények elkövetése során használt csővágó szerszám is.

A salgótarjáni ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását a bűnismétlés, valamint a szökés vagy elrejtőzés megakadályozása érdekében. Bár ez ellen a gyanúsított és kirendelt védője is fellebbezést jelentettek be, ennek elbírálásáig a férfi mindenképpen rács mögött marad.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a vádlott élettársa is közreműködő volt: a 21 éves nő figyelte a környéket, amíg a férfi az autók alá mászott. A rendőrök vizsgálják azt is, hogy a páros más hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható-e.

 

Kiemelt fotó: A rendőrségi helyszínelés felvételén az egyik autó, amelyről a férfi levágta a katalizátort (Fotó: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)