Salgótarján is csatlakozik az Európai Mobilitási Héthez

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon, tavaly már több mint 200 település vett részt a programokban, amivel Magyarország – közel ötven ország versenyében – a harmadik helyen végzett. A résztvevő települések száma idén is hasonló nagyságrendű lesz, a korábbi évekhez hasonlóan Salgótarján ezúttal is csatlakozott az akcióhoz.

 

Az Európai Mobilitási Héthez az idén összesen 2500 település csatlakozott, Magyarországon több mint 200 településen tartanak majd rendezvényeket, így Salgótarjánban is. A mobilitási hét a városi közlekedés ésszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza meg, a városok fenntarthatóbbá és zöldebbé tételére, a gépkocsival történő közlekedés alternatíváinak kipróbálására buzdít. Az idei év mottója a “Közös út, közös jövő”, témája pedig a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás.

Európai Mobilitási Hét 2017. szeptember 16-22.

Csatlakozz Te is Európa legnagyobb környezetvédelmi-közlekedési kezdeményezéséhez! Országszerte programokkal vár az Európai Mobilitási Hét szeptember 16-22. között. A résztvevő településekről bővebb információ elérhető a www.emh.kormany.hu oldalon.

Posted by Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap on Monday, September 11, 2017


 

Salgótarjánban már 2017. szeptember 16-án, a Palóc Pálinka és a Bányászhagyományok Ünnepén elindul a programsorozat, ahol egy információs sátorral lesznek jelen a helyi kampány szervezői, hasonlóan a vasárnapi Belvárosi Családi Naphoz. Hétfőn és kedden a Salgótarjáni Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában rendeznek a témában vetélkedőt a város középiskolásai számára. Szerdán – szintén a SITI-ben – kiállításmegnyitó, csütörtökön a Gagarin Általános Iskolában “Műveld a kerted” foglalkozás lesz a program részeként. A szeptember 22-i, pénteki zárónapon a Gyermekkert Tagóvodában a felnőttek és az óvodások egy közösségi kertet alakítanak majd ki, egyúttal virágosabbá is teszik környezetüket.