“Meg kell találni az egyensúlyt” – Nők a munkáról és a családról

Sikeres nők osztják meg gondolataikat karrierről, pályaváltásról és családról a Seagull Család és KarrierPONT “A szabadságot adó munka” című kisfilmjében.

A videóban megszólal Szvoren Ildikó, a salgótarjáni Rouge Butik tulajdonosa és vezetője; Molnárné Szabó Erzsébet, az Axamo Ruházati Kft. ügyvezetője; Szeles Enikő, az eddzENIway Klub tulajdonosa; továbbá a szörpöket és lekvárokat készítő Ternóczky Éva őstermelő is. Mindannyiukban közös, hogy teljesen más területen kezdtek el dolgozni, mint amivel most foglalkoznak. Többen a család és a gyermekek érkezése miatt gondolták úgy, hogy pályát kell változtatniuk. Fontosnak tartják, hogy az ember szeresse, amit csinál, emellett pedig sokat kell tenni és tanulni a sikerért. Ahogy Molnárné Szabó Erzsébet fogalmaz, valahogyan meg kell találnia az embernek az egyensúlyt a család és a munka között. Szerinte fontos, hogy ne legyen kellemetlen, ha valamilyen családdal kapcsolatos probléma merül fel, hiszen a KarrierPONT ebben is segít. Azok a nők, akikben valamilyen kérdés merül fel, itt bátran segítséget kérhetnek.

Seagull CSAK – A SZABADSÁGOT ADÓ MUNKA

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A Seagull Család és KarrierPONT-ról már többször is írtunk. Egy olyan projektet koordinálnak, melynek fő célja a nők munkaerőpiaci helyzetének javítása. A 2018 januárjában indult program során segítenek abban, hogy a nők minél jobban össze tudják egyeztetni a családot és a munkát, mindezt helyi megoldásokkal és együttműködésekkel. A projekt 2020 végéig tart, részeként ötszázan részesülnek képzésekben, fejlesztésekben, felkészítésekben. Ezen kívül szintén ötszázan vehetnek igénybe többek között a munkavállalást támogató mentálhigiénés szolgáltatást, képzési tanácsadást, elsajátíthatnak álláskeresési technikákat, fejleszthetik digitális kompetenciáikat.

A programot a J. L. SEAGULL Alapítvány az “Esélyteremtés nőknek – Nógrádban” elnevezésű pályázat keretében a konzorciumvezető Nógrádi Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal, valamint IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal együttműködve valósítja meg az EFOP 1.2.9-17 “Nők a családban és a munkahelyen” konstrukció részeként, 200 millió forint támogatás felhasználásával, melyet az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosít. A programok meghirdetése nyilvános, elsősorban a SEAGULL Család és KarrierPONT, illetve a J. L. SEAGULL Alapítvány közösségi oldalain, továbbá a központ honlapján.

Fontosnak tartják az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítését is, mely eddig nem igazán volt jellemző Nógrád megyében. Ezek közé tartozik például a részfoglalkoztatás, a távmunka, a bedolgozás vagy az önfoglalkoztatás, melyek mind remek megoldást jelenthetnek a családanyák számára.

 

Kiemelt fotó: Szvoren Ildikó, a ROUGE tulajdonosa, vezetője (Fotó: Seagull Család és KarrierPONT)