Salgó Rally – Útlezárásokra kell számítani Salgótarjánban és környékén

3100.hu Fotó: Beüzemelték a jelzőlámpát a salgótarjáni sportcsarnoknál

Salgótarjánban a Beszterce-lakótelep és a városközpont között csak a Füleki úton lehet majd közlekedni pénteken és szombaton. A Salgó Rally megrendezése miatt több útszakaszon is lezárásokra kell számítani pénteken és szombaton, erről a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság készített lajstromot.

Az autóverseny szervizparkjának elhelyezése miatt pénteken reggel 6 órától előreláthatólag szombaton este 10 óráig lezárják a 21-es út salgótarjáni városközponti felüljárója és Beszterce-lakótelepi körfogalma közötti útszakaszt. A Fükeki úton emiatt jelentősen megnövekedhet a forgalom pénteken és szombaton délelőtt.

“Itt szeretik és támogatják is a ralit”

Idénynyitó lett volna, de végül a kora tavaszi koronavírus-járványhelyzet miatt elhalasztották a Salgó-ralit. Június 4-én és 5-én salgótarjáni központtal rendezik meg a futamot, melyen végül a Rally1, a Rally3 és a Historic mezőnye lesz látható a megyeszékhely környéki és mátrai gyorsasági szakaszokon. A versenyt megelőző időszak az autósport berkeiben Rally2-es mezőny tiltakozásától volt hangos.

Szombaton reggel fél nyolc és várhatóan este fél kilenc között lezárják a Salgótarján Zagyvaróna városrésze és Cered, továbbá a Cered-Tótújfalu és Szilaspogony közötti utakat, míg Mátrakeresztes és Mátraszentimre között szombaton hat órától este fél hétig lesz érvényben a lezárás. A korlátozás egyes erre közlekedő helyközi autóbuszjáratokat is érinti, a menetrendi módosításokról a volanbusz.hu-n érhető el részletes tájékoztatás.

Salgótarján városközpontjában a pavilonsori parkolót és a Klapka György utat is érinti még a sportesemény, a céldobogós ceremónia lebonyolítása miatt itt szombaton lehet korlátozásokra számítani.

 

3100.hu Fotó: A 21-es út salgótarjáni szakasza a városi sportcsarnoknál