Salgó Rally – Turán Frigyesék nyerték az idénynyitót

A tavaly novemberben Nyíregyházán Európa-bajnoki futamgyőztes Turán Frigyes, Bagaméri László kettős nyerte a vasárnap Salgótarjánban és környékén rendezett Salgó-ralit, az országos bajnokság idénynyitó futamát.

A Shell Helix Ultra csapatának párosa az ötödik gyorsasági szakasz során vette át a vezetést, és aztán minden etapon távolodni tudott az üldözőktől, így végül közel másfél perces előnnyel diadalmaskodott. Turánék (Volkswagen Polo R5) mögött a címvédő Vincze Ferenc, Bacigál Igor páros (Skoda Fabia Rally2 EVO) végzett a második helyen, míg a dobogó alsó fokára a Velenczei Ádám, Szőke Tamás duó (Skoda Fabia R5 EVO) állhatott fel. Vincze Ferencék a második körre slick gumikkal mentek ki, az ötödik gyorsaságit azonban már eső kísérte. Itt mindenki több mint 20 másodperc hátrányt szedett össze a későbbi győztessel szemben.

A Salgó-rali a Közép-európai Zóna Kupa versenye is volt egyben, így csaknem 200 versenyautóból álló nemzetközi mezőny gyűlt össze az egynapos viadalon, amelynek ünnepélyes rajtceremóniáját szombaton este a helyszínen tekintette meg Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke.

A Rally2 mezőnye az eredetileg kiírt hat helyett négy gyorsasági szakaszt tudott teljesíteni. Az első gyorsasági a szervezők közlése szerint “a nézők fegyelmezetlen viselkedése”, a második pedig a Várnai-Szabó páros komolyabb bukása miatt lett törölve. A másodosztályt a Forgó-Madarász (Lada VFTS) kettős nyerte a Fábián-Bencsik (Lada 2017) és Ruszó-Geró (Lada 2017) párosok előtt.

 

Kiemelt archív fotó: A Turán Frigyes, Bagaméri László kettős és Volkswagen Polo R5-ösük (Fotó: Turán Motorsport)