Salgó Rally – Defektek, sár és eltörölt gyorsasági szakaszok

Nagyon megnehezíti a versenyzők dolgát az időjárás az idei Országos Rally Bajnokság első versenyén. Egyik pillanatban még verőfényes napsütés, másikban már szakadó eső. A levegő fülledt, párás, nehéz megválasztani, melyik gumival is induljanak útnak.

Így járt ezzel a fiatal szécsényi bajnoki címvédő, Vincze Ferenc is, aki egy rosszul megválasztott gumi miatt az ötödik gyorsasági szakaszon, vagyis a Bátonyterenye-Mátraalmási körgyorson a negyedik helyre szorult, így egyenlőre abszolút második helyen zár a hatodik gyorsasági szakasz után, Turán Frigyes és Bagaméri László mögött, 47,2 másodperccel lemaradva. A szintén szécsényi Velencei Ádámék 7,7 másodperccel Vincze Ferencék után a harmadik helyen zárnak.

A körgyors folyamatosan kifog mindenkin, áll a sár a pályán, a mezőny csaknem fele defekttel ér célba a hatodik gyors előtt.

A Historic kategória helyi nevezői közül Kreicsi Bálint és lemezlovas navigátora Lieszkovszky Gábor második helyen végeztek a negyedik gyorsasági szakaszon, így eddig abszolút hatodik helyen állnak.

A Rallye1 és Historic kategória számára még hátravan egy kör a háromból, azonban a Rallye2 kategória versenyzőire rájár a rúd. Az első, vagyis Salgótarján-Kazár szakaszt információink szerint szurkolói rendzavarás miatt eltörölték, ugyanígy baleset miatt a Bátonyterenye-Mátraalmás körgyorsaságit is. A Rallye2 kategória jelenleg a második – és egyben utolsó – körének első gyorsasági szakaszát teljesíti. Ivony Csaba és Kiss Norbert tizenegyedik, kazári Molnár Ferenc és navigátora Czinege László pedig huszonnegyedik helyen végeztek a harmadik, és eddig egyetlen gyorsasági szakaszon.