Sajtótájékoztatón mutatták be Salgótarján új jegyzőjét

Tóthné dr. Kerekes Andrea jegyző és Dóra Ottó polgármester a sajtótájékoztatón (Fotó: 3100.hu)

Sajtótájékoztatón mutatták be Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának új jegyzőjét, Tóthné dr. Kerekes Andreát ma délelőtt a megyeszékhelyen.

Dóra Ottó polgármester kiemelte, hogy a jegyző pályázati úton való kiválasztásánál elsődleges szempont volt a közigazgatásban megszerzett tapasztalat. Elvárása szerint az új jegyzőnek nem csak a hivatal és a városlakókat kiszolgáló szervezeti egységek jog szerinti vezetését, hanem szerepkörében bizonyos területeken a nyilvánosság felé való kommunikációt is el kell majd látnia annak érdekében, hogy a városlakók első kézből származó, pontos információhoz jussanak egy-egy adott kérdésben.

Tóthné dr. Kerekes Andrea elmondta, nagy örömére szolgál, hogy Salgótarján első női jegyzője lehet. Szakmai múltját tekintve az elmúlt közel négy évben a hivatal Jegyzői Irodájának vezetői feladatait látta el, előtte 18 éven keresztül Karancslapujtő jegyzőjeként dolgozott. Mint mondta, 25 éves pályafutása alatt mindig a közösség szolgálatát és szakmaiság kiteljesítését tartotta szem előtt, és ezt a vezérelvet kívánja követni majd a továbbiakban is. Újságírói kérdésre első teendői közül a szociális hatáskörök Járási Hivatalok felé való átrendeződésével kapcsolatos feladatokat említette az új jegyző.