Saját társulattal és 11 premierrel készül az ősszel induló évadra a Zenthe Ferenc Színház

Meghirdette 2020/2021-es évadát a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház: a teátrum lezárta a márciusban félbeszakadt évadot, június másodikától elkezdi az érintett bérletek és szólójegyek kompenzációját, illetve a szeptemberben kezdődő előadás-sorozatok bérleteinek értékesítését, az ilyenkor szokásos bérlethosszabbítást. A színház 21 fős állandó társulattal vág neki az ősznek, hat premiert bérletben, egyet szólóelőadásként mutatnak be, vendégművészként

Gálvölgyi János, Szabó Erika, Mészáros András, Schlanger András, Bacsa Ildikó, Kátai Kinga, Ágoston Péter és Tarpai Viktória csatlakozik az új darabokhoz.

A premiereket Bakos-Kiss Gábor, Kis Domonkos Márk, Őze Áron, Olt Tamás, Blaskó Balázs és Susán Ferenc rendezi, a díszletek Pallós Nelli munkái lesznek. A Zenthe Szalonban folytatódnak a felolvasószínházi estek, a Teátrum Kávéház és a Kedvenc Színészeink-sorozat is. Öt felnőtt bérlet mellett további hét sorozat indul a diák és ifjúsági korosztálynak.

Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színház igazgatója ismertette: a bérlettulajdonosok személyre szóló, hivatalos tájékoztatást kaptak a 2019/2020-as évad lezárásáról, valamint az elmaradt előadások után járó kompenzációs kupon felhasználásának folyamatáról. A járvány miatt 69 előadás maradt el Salgótarjánban. A szólójegyek esetében három előadásnál a megváltott jegyek érvényesek lesznek egy későbbi időpontra, az elmaradó előadások jegyei pedig becserélhetőek. A színház az óvodás, általános és középiskolás nézőit is kárpótolja.

Az új évadot immár 21 fős saját társulattal indítja a Zenthe Ferenc Színház, amelynek tagjait Susán Ferenc produkciós igazgató mutatta be. Albert Péter, Baksa Imre, Bozó Andrea, Erdélyi Gábor, Farkas Zoltán, Hajdú Tibor, Házi Anita, Jókai Ági, Kántor Zoltán, Kaszás Gergő, Kökényessy Ági, Máté Krisztián, Mikecz Estilla, P. Kerner Edit, Rácz János, Vándor Éva, Simon Kata, valamint négy egyetemista fiatal: Bocskai Virág, Hege Veronika, Móczár Bence és Kecskés Alexisz lesz állandó tagja a színháznak. Természetesen vendégművészek továbbra is színesítik a palettát. A művészeti vezető változatlanul Sándor Zoltán, továbbra is Salgótarjánban rendez Tarnóczi Jakab, dramaturgként csatlakozik Deés Enikő, művészeti tanácsadóként pedig Bakos-Kiss Gábor – közölte a Zenthe Ferenc Színház.

Tarnócziné Máté Melinda, a salgótarjáni önkormányzat kulturális főtanácsosa elmondta: a kulturális államtitkárság és Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata is aláírta már azt a három évre szóló megállapodást, amely stabil gazdasági hátteret biztosít a színház pénzügyi hátteréhez. Az állam és az önkormányzat egyaránt közel százmillió forinttal járul hozzá a teátrum működéséhez, amelyen felül az állam különböző pályázatok útján is támogatja a Zenthe Ferenc Színházat.

Simon Lajos részletesen ismertette a premiereket is: összesen 11 új darab debütál az évad során Salgótarjánban.

A nagyszínpadon a Tanulmány a nőkről, Gálvölgyi János főszereplésével a Dollárpapa, A nagymama, az Énekes Madár, a IV. Henrik, továbbá a Tanítónő lesz látható. Bérleten kívül állítják színpadra Olt Tamás Hét randiját, míg a legkisebbeknek Csukás István Süsü a sárkány klasszikusa elevenedik meg. A darabok egy része koprodukcióban készül az egri Gárdonyi Géza Színházzal, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházzal, a kaposvári Csiky Gergely Színházzal, a Soproni Petőfi Színházzal és a Pesti Magyar Színházzal. A Zenthe Szalonban a felolvasószínházi sorozatban a Lux úr szabadalma, a Bűntény a Kecskeszigeten és a Kék róka lesz látható-hallható, valamint hét művész megszólaltatásával folytatódik a Kedvenc Színészeink beszélgetős sorozat is. A megszokott bérletes sorozatokban, illetve szóló előadásonként vígjátékok, opera, operett és táncszínház is elérhető lesz Salgótarjánban. Az évad a tervek szerint 2020. szeptember 18-án Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről című zenés vígjátékával indul majd.

 

Kinyitott a Városi Jegyiroda, már lehetséges a bérletek meghosszabbítása

A Városi Jegyiroda keddtől új nyitvatartási renddel várja a vásárlókat. Hétfőtől péntekig 9 és 17 óra közöt, szombatonként 9 és 13 óra között van lehetőség színházi előadások és egyéb programok jegyeinek a megváltására. A jegyiroda megnyílásával lehetőség van új bérletek vásárlására, valamint a már meglévő bérletek meghosszabbítására is, ami lehetőséget ad, hogy a néző megtartsa kedvenc székét és onnan élhesse át újra a színház adta élményeket. A bérletek meghosszabbítását július 17-ig ejthetik meg az érintettek. Bemutatták továbbá a Zenthe Ferenc Színház új, plasztikkártya alapú bérleteit, amelyek közül már az első napon több is gazdára talált a Városi Jegyirodában.

 

Kiemelt fotó: Susán Ferenc, a Zenthe Ferenc Színház produkciós igazgatója, Tarnócziné Máté Melinda, a salgótarjáni önkormányzat kulturális főtanácsosa és Simon Lajos,  a Zenthe Ferenc Színház igazgatója a teátrum 2020/2021-es évadát bemutató sajtótájékoztatón