Richter Egészségváros – Több mint 5 millió forint gyűlt össze Balassagyarmaton

Nagy érdeklődés kísérte a Richter Egészségváros balassagyarmati rendezvényét. Az eseményt indító reggeli egészségséta után a Nógrád megyeiek lelkesedése nap közben sem csökkent, az ingyenes szűréseken rendre sorok álltak, az előadások és tanácsadások sátrai pedig folyamatosan megteltek. A balassagyarmatiak aktív részvételének köszönhetően a Richter által felajánlott 2 milliós alapadomány a nap végére 5 181 800 millió forintra nőtt.

 

Hosszú várakozás, pénz, nehezen összeegyeztethető helyszín és idő. Legtöbbször elsőre ez jut eszükbe az embereknek a szűrésekről. Pedig egyes betegségek esetében a mihamarabbi diagnosztizálás a kezelés eredményességét is befolyásolhatja. A Richter Gedeon Nyrt. által 9 éve indított Egészségváros program egyik legnagyobb előnye, hogy egy helyen, egyszerre több fontos szűrővizsgálaton vehetnek részt az érdeklődők, ráadásul nemcsak lakhelyükhöz közel, hanem ingyenesen is.

Az eltelt évek tapasztalata azt mutatja, ha megteremtjük a lehetőséget az emberek számára, akkor valóban élnek is ezzel. Mi a Richternél hiszünk abban, hogy fontos hogy olyan feladatokat is ellássunk, amelyek valós hozzáadott értéket jelentenek az emberek, a betegek számára

– fogalmazott Beke Zsuzsa, kormányzati kapcsolatok és PR-vezető.

 

 

A Richter Egészségváros október 7-én Balassagyarmaton a Civitas Fortissima téren várta az egészségükért és kórházukért tenni vágyókat. Az egész napos rendezvény az egészségsétával indult, amelyen rengetegen vettek részt. Az esemény nagyszínpadán fellépések váltották egymást, míg a több, mint 30 helyszíni sátorban előadások, tanácsadások és szűrések várták az érdeklődőket. Nagy volt az igény a vérnyomásmérés iránt, melyen 392-en vettek részt. Szintén hosszú sorok álltak a koleszterinszint és a csontsűrűség mérésénél. A Richter a Nőkért és az Agora sátorban a gyermeknevelés kérdéseiről, a 40 év feletti újrakezdésről szóló előadások valamint ismert személyekkel — úgy, mint Rudolf Péterrel, Béres Alexandrával — zajló beszélgetések várták a hallgatóságot.

Az egészségtudatos életmódnak fontos eleme a mozgás is. A Richter Egészségváros eseményre kilátogatók BMI- és testzsírmérésen is részt vehettek, valamint a leglelkesebbek még együtt is tornázhattak Katus Attilával. A balassagyarmatiak aktivitásának a nap végére meglett az eredménye, hiszen a részvételükkel nem csak saját egészségükért, hanem kórházukért is tettek. Minden egyes tanácsadásért, előadásért és szűrővizsgálatért 300 forintnak megfelelő adománypont járt. Az így összegyűlt összeg révén a Richter által felajánlott 2 milliós alapadomány a rendezvény végére 5 181 800 millió forintra nőtt.

 

 

Szeretném hangsúlyozni, hogy ezt az összeget nem a kórház, hanem Nyugat-Nógrád lakossága kapta, mi pedig mindent megteszünk, hogy tudásunkkal a legjobbat nyújtsuk nekik

– nyilatkozta Dr. Szabó Géza, a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet főigazgatója.

Büszkék lehetünk, hiszen jól szerepelt a város. Sokan voltunk és kiváló volt a hangulat. Horváth Árpád dalának szövegével búcsúzok: Balassagyarmat, szeretlek!

– mondta Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere.

 

Az összegyűlt összegből emésztőszervi daganatok diagnosztikáját és gyógykezelését segítő eszközök beszerzését tervezi a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet.