Rettenetes szülők – Premier a Zenthe Ferenc Színházban

A Zenthe Ferenc Színház újabb különleges produkció bemutatásával ünnepli március 27-én a Színházi Világnapot: Jean Cocteau a generációk örök harcát boncolgató, mai áthallásos műve, a Rettenetes szülők ritka vendég a magyar színpadokon.

A tragikomikus bohózatnak is beillő darab főbb szerepeiben, korábban más produkcióink sikerre vitelében komoly érdemeket szerzett színészek (Kovács Vanda, Jakab Csaba, Farkas Zoltán, Bánfi Kata) mellett a Zenthe Ferenc Színház társulatában debütáló vendégművészt is láthat majd a közönség: “Yvonne, az anya” szerepében mutatkozik be a salgótarjániaknak a bársonyos hangjáról is ismert, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével frissen kitüntetett Kökényessy Ági.

 

Jean Cocteau: Rettenetes szülők

Yvonne (Kökényessy Ági) kisajátító imádattal veszi körül egy szem fiát, Michelt (Farkas Zoltán), emiatt még férjét, Georges-ot (Jakab Csaba) is elhanyagolja. A férfi ezért magányában kalandokba menekül. Így ismerkedik meg a végső elkeseredésében már öngyilkosságra gondoló fiatal lánnyal, Madeleine-nel (Bánfi Kata), akinél álnéven, özvegynek kiadva magát eljátssza a jótevő szerepét. Ám a sors útjai kifürkészhetetlenek. Madeleine és Michel véletlenül megismerkednek és egymásba szeretnek. Az anya elkeseredetten harcol az ellen, hogy fia megnősüljön, mert fél, hogy így elveszíti az egyetlen lényt, akit igazán szeret. A fiatalok áldozatul esnek a szülők önzésének…

Kusza-ködös viszonyok, érzelmi és lelki egymástól-függések, ahol tombol a titok, tort ül a látens zsarnokság, a valódi szeretet hiánya, s kísért az elhibázott múlt; a kiútként felkínálkozó szerelem és a jövő viszont – ki tudja…? Legalábbis homályos.

Jean Cocteau méltán híres regényéből kultikus francia és magyar tévéfilm is készült, ez utóbbi olyan legendák főszereplésével, mint Gábor Miklós, Berek Kati és Vass Éva. A tragikomédia (két részben) 2018. március 27-én 19 órától debütál a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban.