Rendőrkézen a salgótarjáni betörők

A rendőrök elfogtak egy 22 éves férfit, aki lakásba, garázsokba tört be társaival. A salgótarjáni férfival szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság, lopás és más bűncselekmények; két társával szemben lopás; egy másik férfival szemben pedig orgazdaság ügyében indult eljárás.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a négy férfi két alkalommal is betört egy salgótarjáni társasházi lakásba, ahonnan nagyobb összegű készpénzt és más értékeket vittek el. A nő lakásán a 22 éves férfi aztán később egyedül is megjelent, ekkor baltával a kezében rugdosta a bejárati ajtót, értékeket követelve.

Szintén ennek a csoportnak a tagjai voltak azok, aki tavaly decembertől most szerdáig öt salgótarjáni garázst törtek fel. A tárolókból segédmotoros kerékpárt, gépkocsi alkatrészeket, horgászfelszerelést, fűkaszát és egyéb ott tárolt használati tárgyakat loptak. Szintén a 22 éves férfi terhére róható, hogy még január végén erőszakkal behatolt egy ismerőse lakásába, ahol késsel a kezében fenyegette meg az ott lakó férfit.

A rendőrök mind a négy férfit elfogták és előállították, a 22 éves gyanúsítottat őrizetbe vették és indítványozzák előzetes letartóztatását is.

 

(Kiemelt fotó forrása: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)