Rendhagyó eseménnyel indítja az évadot a Zenthe Ferenc Színház

Színészeinek fellépéseivel, továbbá egy fergetegesnek ígérkező Bagossy Brothers Company koncerttel indítja a 2019/2020-as színházi évadát a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. A Színház újratöltve! elnevezésű ingyenes program helyszíne Salgótarján Fő tere lesz, szintén újításként – az első premier estéje helyett – itt adják át a nézők által hét kategóriában 12. alkalommal megszavazott Vastaps-díjakat is. Az estébe nyúló programra várnak minden jelenlegi és leendő bérletest, színház iránt érdeklődőt – közölte a 3100.hu-val a Zenthe Ferenc Színház értékesítési vezetője.

Andó Ákos ismertetése szerint az évadbeli első premier, a szeptember 20-án bemutatandó Vízkereszt, vagy amit akartok című Shakespeare-vígjáték bemutatója előtt egy hónappal nyitja meg hivatalosan a 2019/2020-as színházi évadát a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. Az augusztus 21-i nyitó társulati ülést követően a teátrum színészei és munkatársai birtokukba veszik a nógrádi megyeszékhely Fő terét, ahol 16:30-tól a színészek produkcióival indul az egész estés program, átadják a XII. Vastaps-díjakat, a programot aztán a Bagossy Brothers Company élő koncertje zárja majd.

A bulinapot jelmezpróbálási lehetőség, szelfifal és szerencsekerék is színesíti majd, illetve lesz “Visszagomboló”, ahol apró ajándékokért cserébe várja vissza a társulat azokat a gombokat, amelyekkel a nézők nem szavaztak a Vastaps-díjra, hanem véletlenül a táskákban, zsebekben maradtak.

Andó Ákos kiemelte, hogy a programok alatt nagy kedvezmények várják azokat, akik az évadra bérletet váltanának, de a színház vezetése nem feledkezett meg azokról sem, akik már korábban megváltották az évadra szóló belépőiket: hűségüket, gyorsaságukat egyedi ajándékokkal jutalmazzák majd a helyszínen. Előzetesen annyit: érdemes lesz bérlettel, vagy annak hiányában pénztárcával érkezni a rendezvényre… – tette hozzá a színház értékesítési vezetője.

A színház a 2019/2020-as évadot névadója, Zenthe Ferenc születésének századik évfordulójának szenteli. A korábbi négy helyett hét nagyszínpadi premiert és két felolvasószínházi bemutatót terveznek, azaz minden hónapban újdonsággal várják a színházkedvelőket. A Székfoglaló Premier Bérlet mellett az ugyancsak hat előadásos Zenthe Ferenc-bérletben és a kombinált Tolnay Klári-bérletben lesznek láthatók a salgótarjáni színház új darabjai. A Vertich József-bérletben továbbra is öt vígjátékot mutatnak be más színházak produkcióit vendégül látva, míg a Visszataps Bérletben olyan korábbi, zenthés darabok térnek vissza közkívánatra – de mindössze egyetlen estére – Salgótarjánba, amelyeket hazai környezetben és országszerte is hosszabb ideje, nagy sikerrel játszik a társulat.