Rendben zajlik a hulladékszállítás Nógrád megyében

Zavartalan a hulladékszállítás a feladatot az észak- és kelet-nógrádi településeken ellátó VGÜ Nonprofit Kft.-nél. A társaság ugyanakkor közleményben jelezte: a hulladékudvar határozatlan ideig zárva tart, tehát azok, akik korábban éltek a lehetőséggel, hogy saját maguk vigyék hulladékudvarba a felhalmozódott nagyobb mennyiségű zöldhulladékot, lomot, vagy más típusú hulladékot (melyek lerakása az évente meghatározott mennyiségig ingyenes), ezt most egy ideig nem tudják megtenni.

A hulladékszállítás nem áll le a veszélyhelyzet ellenére sem – közölte a Pest megye észak-keleti, továbbá Nógrád megye déli és nyugati településein a szemétszállítást koordináló Zöld Híd. Kiemelték: szolgáltatóként a rendkívüli körülmények ellenére is eleget tesznek a jogszabályok által előírt feladataiknak. Hasonlóan a salgótarjáni székhelyű céghez, a Zöld Híd is bezárta hulladékudvarait Rétságon és Balassagyarmaton; továbbá korlátozzák a nógrádmarcali és a kerepesi hulladékkezelő központjaikba történő lakossági hulladékbeszállítást is.

A két cég tájékoztatása alapján tehát Nógrád megye területén rendben működik a hulladék elszállítása a házaktól, lakásoktól, közintézményektől. Olyannyira, hogy a VGÜ Nonprofit Kft. honlapján már közzétették a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés 2020 második negyedévi időpontjait is.

A járványügyi helyzetre való tekintettel mindkét cég ügyfélszolgálati irodáin szünetel a személyes ügyintézési lehetőség.

 

Kiemelt fotónk illusztráció!